ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μην τρώτε τα ψέματα τους! Αυτός είναι ο λόγος που δεν μειώνεται η τιμή στα καύσιμα

Μην τρώτε τα ψέματα τους! Αυτός είναι ο λόγος που δεν μειώνεται η τιμή στα καύσιμα

Μπορεί ο Υπουργός Εμπορίου να δηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην Κύπρο, αναφορικά με τις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών, όμως το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης το φέρει η ίδια η κυβέρνηση.

Το μπαλάκι των ευθυνών στις εταιρίες προσπαθεί να ρίξει ο κύριος Λακκοτρύπης, αποφεύγοντας όμως να αναλύσει το πώς η βενζίνη από τα 41 σεντ παρακαλώ που στοιχίζει χωρίς τους φόρους φτάνει στις αντλίες του βενζινάδικο κοντά στο 1,25 ευρώ.

Μεγάλη μερίδα των καταναλωτών περίμενε και περιμένει ακόμα μεγάλη μείωση στις τιμές, αφού υπολογίζουν (λανθασμένα) ότι το 15% τις μείωσης που παρατηρήθηκε τον τελευταίο μήνα θα μετακυλήσει και στις λιανικές, όμως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κυβέρνηση.

Με μια φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνουμε καύσιμα αλλά φόρους στην κυβέρνηση που χωρίς να το καταλάβουμε έχει από μόνη της ανεβάσει την τιμή της βενζίνης στα ύψη.

Ένα απλό παράδειγμα για αυτούς που δυσκολεύονται να το κατανοήσουν

Η τιμή της διυλισμένης βενζίνης χωρίς φόρους ανέρχεται στα 41,5 σεντ το λίτρο, οπότε η οποιαδήποτε μείωση γίνεται διεθνώς μπορεί μόνο να επηρεάσει την πιο πάνω τιμή.

Αν για παράδειγμα, το πετρέλαιο διεθνώς χάσει 5% της αξίας του την ερχόμενη εβδομάδα, η μείωση στη λιανική τιμή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2 σεντ!!! το λίτρο γιατί τα υπόλοιπα είναι φόροι και προσαυξήσεις που δεν επιδέχονται καμιάς μείωσης.

Εάν λοιπόν, ο φίλτατος Υπουργός αναλογιστεί το μερίδιο της ευθύνης του ας μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την λαϊκή εντολή για μείωση της εξωφρενικής φορολογίας  στα καύσιμα που ξεπερνά σήμερα ακόμα και το 50% της τιμής πώλησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ: Μόνο οι φόροι και το ΦΠΑ είναι  0.70 σεντ του ευρώ

Σ.Σ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top