ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζει τις προσπάθειες Χριστοδουλίδη για επανέναρξη συνομιλιών ο ΔΗΣΥ - «Να αξιοποιήσουμε κάθε διπλωματικό και πολιτικό μέσο που διαθέτουμε»

Στηρίζει τις προσπάθειες Χριστοδουλίδη για επανέναρξη συνομιλιών ο ΔΗΣΥ - «Να αξιοποιήσουμε κάθε διπλωματικό και πολιτικό μέσο που διαθέτουμε»

Στήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και σε κάθε πρωτοβουλία προς την ορθή κατεύθυνση, για να επιτευχθεί ο στόχος της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «οι θέσεις της Τουρκίας, οι οποίες εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο Ερντογάν και στο πλέον επίσημο βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δυστυχώς συνεχίζουν να είναι προκλητικές και απαράδεκτες. Γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειές μας για διορισμό ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα έτσι ώστε να σπάσει το παρατεταμένο αδιέξοδο».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, προσθέτει, στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και κάθε πρωτοβουλία προς την ορθή κατεύθυνση, για να επιτευχθεί ο στόχος της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

«Η υπεύθυνη στάση της πλευράς μας και η επιμονή μας στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και στα όσα είχαν συμφωνηθεί στο Κρανς Μοντανά, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να στρέψουμε την πίεση της διεθνούς κοινότητας προς την Τουρκία. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε διπλωματικό και πολιτικό μέσο που διαθέτουμε, από κοινού και σε πλήρη συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση», καταλήγει ο ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

Ετοιμαστείτε για βροχές: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top