ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα Αννίτας: «Με τους Τουρκοκύπριους δεν είμαστε απέναντι - Είμαστε μαζί»

Ξεκάθαρο μήνυμα Αννίτας: «Με τους Τουρκοκύπριους δεν είμαστε απέναντι - Είμαστε μαζί»

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα (22/9) η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου την ηγεσία και στελέχη του τουρκοκυπριακού κόμματος New Cyprus Party, εγκαινιάζοντας σειρά συναντήσεων με τουρκοκυπριακά κόμματα.

Την κ. Δημητρίου πλαισίωσαν στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Νίκος Τορναρίτης, οι Αντιπρόεδροι Σάβια Ορφανίδου, Γιώργος Κάρουλλας και Μάριος Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Ξένια Κωνσταντίνου και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Χαράλαμπος Σταυρίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Δημητρίου τόνισε σε δηλώσεις της τα εξής:

«The future of Cyprus cannot be either division or two states. We are not against the Turkish Cypriots. We are together. We are faced with the occupation. Both Greek Cypriots and Turkish Cypriots need to realize this and work hard for a solution that will reunite our homeland and ensure peace and prosperity for all the inhabitants of Cyprus, within a European perspective for all.

Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να είναι μοιρασμένη. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τη θέση ότι η ευθύνη για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για επανέναρξη του διαλόγου δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση. Αφορά όλους μας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουμε εξαγγείλει ως Δημοκρατικός Συναγερμός, για πολιτική διαβούλευση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, συνεχίζουμε με σειρά συναντήσεων με τα τουρκοκυπριακά κόμματα. Σήμερα είδαμε το New Cyprus Party, ενώ συναντήσεις προγραμματίζονται και με τα υπόλοιπα τουρκοκυπριακά κόμματα.

Με τους Τουρκοκύπριους δεν είμαστε απέναντι. Είμαστε μαζί. Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει σε μονομερή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για τους Τουρκοκύπριους. Απέναντι μας, άλλωστε, έχουμε μόνο την κατοχή.

Χρειάζεται και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να το συνειδητοποιήσουμε και να εργαστούμε σκληρά για μια λύση, που θα επανενώσει την πατρίδα μας και θα εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία για το σύνολο των κατοίκων της Κύπρου, μέσα σε μια ευρωπαϊκή για όλους προοπτική.

Και το κλειδί για τη λύση στο Κυπριακό, βρίσκεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Οφείλουμε συνεπώς να ενώσουμε δυνάμεις και να επενδύσουμε στο μέλλον της πατρίδας μας, διασφαλίζοντας ότι αυτό θα είναι ειρηνικό».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top