ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη αντίδραση Μενέντεζ για τις κατηγορίες περί διαφθοράς: «Ψευδείς ισχυρισμοί, σκάβουν τον πολιτικό μου τάφο»

Η πρώτη αντίδραση Μενέντεζ για τις κατηγορίες περί διαφθοράς: «Ψευδείς ισχυρισμοί, σκάβουν τον πολιτικό μου τάφο»

«Δεν θα αποσπάσω την προσοχή μου από αβάσιμους ισχυρισμούς» είναι μεταξύ άλλων τα πρώτα λόγια του 69χρονου Δημοκρατικού Γερουσιαστή και προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που του απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Γερουσιαστής απορρίπτει τις κατηγορίες και κάνει λόγο για προσπάθειες να του σκάψουν τον «πολιτικό τάφο» όπως και για «παρασκηνιακές δυνάμεις».

Κατηγορείται ειδικότερα ότι δέχθηκε δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο ίδιος και η σύζυγός του δέχθηκαν ράβδους χρυσού και μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

«Η υπερβολή των εισαγγελέων είναι προφανής. Έχουν παραποιήσει την κανονική εργασία που κάνει ένα γραφείο Γερουσιαστή. Και σαν μην έφτανε αυτό, ανικανοποίητοι από τους ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον μου, επιτέθηκαν και στη σύζυγό μου για μακροχρόνιες φιλίες που είχε πριν καν γνωριστούμε», τονίζει στη δήλωσή του ο Μενέντεζ.

«Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν επειδή αρνήθηκα να υποχωρήσω στις υπάρχουσες δυνάμεις έτσι ώστε και οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ να μπορέσουν να δουν μέσα από τα ψεύδη και να αναγνωρίσουν ότι ήμουν αθώος» προσθέτει.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί επιτυχώς μόλις παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία και οι συμπολίτες μου στο Νιου Τζέρσει θα διαπιστώσουν αυτό ακριβώς» καταλήγει.

Ολόκληρη η δήλωση του Μενέντεζ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου hellasjournal:

«Eπί χρόνια, παρασκηνιακές δυνάμεις έχουν κατ’ επανάληψιν προσπαθήσει να σιγήσουν τη φωνή μου να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο. Από την ώρα που διέρρευσε η έρευνα, πριν από περίπου ένα χρόνο, υπήρξε μια ενεργή εκστρατεία δυσφήμισης από ανώνυμες πηγές και υπονοούμενα για να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα ανομίας, που όμως δεν υπάρχει.

Η υπερβολή των εισαγγελέων είναι προφανής. Έχουν παραποιήσει την κανονική εργασία που κάνει ένα γραφείο Γερουσιαστή. Και σαν μην έφτανε αυτό, ανικανοποίητοι από τους ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον μου, επιτέθηκαν και στη σύζυγό μου για μακροχρόνιες φιλίες που είχε πριν καν γνωριστούμε.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εκστρατεία δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει Γερουσιαστής των ΗΠΑ και να υπηρετεί την πατρίδα με τιμή. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς τους στόχους.

Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν επειδή αρνήθηκα να υποχωρήσω στις υπάρχουσες δυνάμεις έτσι ώστε και οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ να μπορέσουν να δουν μέσα από τα ψεύδη και να αναγνωρίσουν ότι ήμουν αθώος.

Εργάστηκα καθημερινά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους παλεύοντας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, την ανανέωση των υποδομών και τη μείωση του κόστους για τις οικογένειες του Νιου Τζέρσεϊ.

Έχω επίσης σταθεί ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες σε όλο τον κόσμο –είτε στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία ή αλλού– παλεύοντας ενάντια στις δυνάμεις του κατευνασμού και στεκόμενος δίπλα σε αυτούς που υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς και δεν θα αποσπάσω την προσοχή μου από αβάσιμους ισχυρισμούς.

Από τους υποστηρικτές μου, τους φίλους μου και την ευρύτερη κοινότητα, σας ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς έκαναν λάθος και να επιφυλαχθείτε για την κρίση σας.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί επιτυχώς μόλις παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία και οι συμπολίτες μου στο Νιου Τζέρσει θα διαπιστώσουν αυτό ακριβώς».

Είχε προβλήματα με τον νόμο και στο παρελθόν

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπομπ Μενέντεζ είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία. Σύμφωνα με την τότε υπόθεση, ο γερουσιαστής είχε «συναλλαγές» με πλούσιο οφθαλμίατρο για πολιτικές χάρες, με δώρα αξίας σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η δίκη για διαφθορά έληξε με κακοδικία τον Νοέμβριο του2017, αφού οι ένορκοι δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν με ετυμηγορία. Αργότερα ο δικαστής αθώωσε τον Μενέντεζ από αρκετές κατηγορίες και το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε τις υπόλοιπες».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top