ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένουν σε υψηλά πολλών ετών τα 10ετή κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης

Παραμένουν σε υψηλά πολλών ετών τα 10ετή κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν την Παρασκευή, αλλά παραμένουν πλησίον των υψηλών των τελευταίων 12 ετών, αφού στοιχεία επιβεβαίωσαν την συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.

Ο Δείκτης μεταποίησης PMI της Ευρωζώνης, που θεωρείται ως δείκτης υγείας μιας οικονομίας, ανήλθε στο 47,1 τον Σεπτέμβριο, από το χαμηλό 33 μηνών που κατέγραψε τον Αύγουστο, στο 46,7, αλλά εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση μιας οικονομίας.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για την Ευρωζώνη, υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,74%, αφού έφτασε στο 2,779% την προηγούμενη ημέρα, στο υψηλότερο επίπεδό από τον Ιούλιο του 2011.

Οι αγορές χρήματος μείωσαν ελαφρώς τις προσδοκίες τους για πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων του ευρώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 σε περίπου 25%, από 30% την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησαν πρόσφατα για τους κινδύνους μιας πρόσθετης αύξησης των επιτοκίων.

Η απόδοση του 2ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη νομισματική πολιτική, υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης, στο 3,24%. Έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, στο 3,393% στις αρχές Ιουλίου.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ιταλίας, το σημείο αναφοράς για την περιφέρεια της Ευρωζώνης, ήταν κατά μία μονάδα βάσης χαμηλότερη, στο 4,54%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10 ετών ομολόγων - ένας δείκτης που καταδεικνύει το κλίμα στην αγορά για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης ήταν στις 179 μονάδες βάσης, αφού πρόσφατα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρεισήμισι μηνών στις 180,9 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ελλάδας έκλεισε στο 4,22%, της Γαλλίας 3,28%, της Ισπανίας στο 3,80% και της Πορτογαλίας στο 3,50%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top