ΔΙΕΘΝΗ

Καλά νέα για τιμές πετρελαίου: Η Νιγηρία στοχεύει σε σημαντική αύξηση παραγωγής ως το τέλος 2024

Καλά νέα για τιμές πετρελαίου: Η Νιγηρία στοχεύει σε σημαντική αύξηση παραγωγής ως το τέλος 2024

Η Νιγηρία αναμένει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σε 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, μετά από επενδύσεις ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες πετρελαίου, που λειτουργούν στη χώρα, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας το Σάββατο.

Η Νιγηρία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική, αλλά η παραγωγή της έχει μειωθεί λόγω μαζικών κλοπών πετρελαίου, επιθέσεων σε αγωγούς στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα και έλλειψης επενδύσεων, προκαλώντας τη μείωση των εσόδων της κυβέρνησης και μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Η παραγωγή πετρελαίου ανήλθε σε 1,41 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, αυξημένη κατά 8% σε σχέση με τον Ιούλιο, δείχνουν δεδομένα από τον ρυθμιστή πετρελαίου.

Ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Μπόλα Τινούμπου για την ενέργεια, Ολού Βερχάιεν, και ο ρυθμιστής πετρελαίου είχαν σειρά συναντήσεων με 15 εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των Total, Chevron, Shell και ExxonMobil, για να συζητήσουν πώς θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή, ανέφερε η προεδρία στην ανακοίνωση.

Οι εταιρείες είχαν εντοπίσει ορισμένα εμπόδια στις επενδύσεις, τα οποία η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει, προσθέτει η προεδρία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

"Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, αναμένεται ότι τα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε βραχυπρόθεσμα στοιχεία επενδύσεων, που βρίσκονται ήδη στην παραγωγική διαδικασία, θα ανοίξουν τον δρόμο για την παραγωγή 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, εκτός αν υπάρξουν απρόβλεπτες προκλήσεις", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ExxonMobil δεσμεύτηκε να προσφέρει επιπλέον παραγωγή πετρελαίου κοντά στα 40.000 βαρέλια ανά ημέρα στη Νιγηρία, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας την Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top