LIKE ONLINE

Ανακάλυψαν άγνωστο ιό στο βαθύτερο σημείο του Ειρηνικού - Πώς επηρεάζει τον άνθρωπο

Ανακάλυψαν άγνωστο ιό στο βαθύτερο σημείο του Ειρηνικού - Πώς επηρεάζει τον άνθρωπο

Η τάφρος των Μαριάνα, το βαθύτερο σημείο της Γης, κατεβαίνει σχεδόν 11.000 μέτρα στο χαμηλότερο σημείο της στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκεί οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν άγνωστο ιό.

Ειδικότερα, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Microbiology Spectrum, μια διεθνής ομάδα ερευνητών αναφέρουν την ανακάλυψη ενός νέου ιού που απομονώθηκε από ιζήματα που ανασύρθηκαν από βάθος 8.900 μέτρων.

Η ανακάλυψη έρχεται να πιστοποιήσει πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουμε για τους ωκεανούς και τους βυθούς του πλανήτη.

Η έρευνα των επιστημόνων δημοσιεύεται από τον Αμερικανικό Σύλλογο για την Μικροβιολογία και αναφέρει ότι ο νέος ιός δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Τι είναι ο νέος ιός

Είναι ένας ιός γνωστός ως «βακτηριοφάγος», δηλαδή τρέφεται με βακτήρια που ανήκουν στην κατηγορία των Halomas. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για έναν ιό – «ρυθμιστή» που μπορεί να δώσει νέα στοιχεία για το πώς οι ιοί καταφέρνουν να εξελίσσονται και να επιβιώνουν σε τόσο εχθρικά περιβάλλοντα.

Στα βάθη των ωκεανών υπάρχει τεράστια πίεση και χαμηλές θερμοκρασίες και γι’ αυτό παλαιότερα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ελάχιστοι οργανισμοί μπορούσαν να ζουν εκεί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτιμούν ότι ο ιός κατάφερε να επιβιώσει εξαιτίας του τρόπου που προσβάλλει άλλα μικρόβια. Πιο συγκεκριμένα δεν τα καταστρέφει. Τα μολύνει και μετά αναπαράγεται μέσα στο μικρόβιο. «Με βάση την καλύτερη γνώση που μπορούμε να έχουμε αυτός είναι ο πρώτος βακτηριοφάγος σε αυτά τα βάθη του παγκόσμιου ωκεανού που γίνεται γνωστός», είπε η επικεφαλής της έρευνας, ιολόγος στο Ωκεανογραφικό Πανεπιστήμιο της Κίνας, Μιν Γουάνγκ.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top