ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταξίδια: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Τα τριήμερα που χάνονται, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί Χριστουγέννων και η ανησυχία

Ταξίδια: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Τα τριήμερα που χάνονται, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί Χριστουγέννων και η ανησυχία

Αρκετοί είναι οι Κύπριοι που ετοιμάζουν βαλίτσες τόσο για τα Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη όσο και για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων (ACTA), Άκης Κελεπέσιης μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «ο κόσμος τώρα κλείνει ταξίδια κυρίως για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αφού οι αργίες Οκτωβρίου φέτος δεν είναι τριήμερα»

«Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να κλείσουν έστω ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, ενώ ξεκίνησαν και οι κρατήσεις για τις 25 Μαρτίου αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κύριο Κελεπέσιη, «οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα μέχρι στιγμής είναι η Βιέννη η οποία είναι πρώτη σε προτιμήσεις, το Παρίσι, το Λονδίνο και φέτος και το Ντουμπάι»

«Ο λόγος που φέτος προστίθεται και το Ντουμπάι στους δημοφιλέστερους προορισμούς είναι διότι έχει πτήσεις και είναι πιο φθηνές οι τιμές», συμπλήρωσε.

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, οι κρατήσεις δεν αναμένονται να είναι περισσότερες, όπως σημείωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων. «Πέρσι η καλή κίνηση ξεκίνησε από τον Οκτώβρη και μετά. Το περσινό Φθινόπωρο οι κρατήσεις για ταξίδια ήταν αρκετά καλές»

Ερωτηθείς αν οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού που έκαναν την εμφάνιση τους θα επηρεάσουν τον κόσμο ως προς τα ταξίδια, ο κύριος Κελεπέσιης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν τους σταματά τίποτα»

Όσο αφορά τις τιμές των πακέτων ταξιδιών, ο Επίτιμος Πρόεδρος ανέφερε ότι «είναι σχεδόν οι ίδιες με ελάχιστες αυξήσεις, κάτι το οποίο ωθεί τον κόσμο να κλείνει πιο εύκολα ταξίδια»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «ο κόσμος επανήλθε στους ρυθμούς του 2019, έχει ξεπεράσει το θέμα της πανδημίας»

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων, αν κάποια στιγμή δημιουργήσουν μία οικονομική στενότητα στον κόσμο και περιορίσει τα ταξίδια, κάτι το οποίο το πιο πιθανόν είναι να φανεί την επόμενη χρονιά», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top