ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Προγραμμάτιζε να διαφύγει στα κατεχόμενα ο Αζίζ προτού πιαστεί από την αστυνομία!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Προγραμμάτιζε να διαφύγει στα κατεχόμενα ο Αζίζ προτού πιαστεί από την αστυνομία!

Σημαντική φαίνεται πως ήταν η βοήθεια του κοινού στον εντοπισμό και σύλληψη του φερόμενου ως μητροκτόνου Αμίρ Αμπτέλ Αζίζ, 21 χρόνων, κουρδικής καταγωγής, από το Ιράκ.

Ο Αζίζ, ο οποίος μετά το άγριο έγκλημα που φέρεται να διέπραξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σφάζοντας στην κυριολεξία την 46χρονη μάνα του Γιασμίν Μουράτ Μανσούρ, διέφυγε με κατεύθυνση τα Κοκκινοχώρια και καταζητείτο. Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από πλευράς αστυνομίας συνέτεινε σημαντικά στο να εντοπιστεί, αφού γύρω στις 7.30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο 21χρονος ζήτησε επίμονα βοήθεια από κατοίκους της Ορμήδειας, προκειμένου να μεταβεί στο Δασάκι της Άχνας. Προφανώς ο Αζίζ είχε κατά νου να διαφύγει, μέσω του Δάσους Άχνας, στα κατεχόμενα.

Οι πολίτες, όμως, οι οποίοι είχαν δει προηγουμένως τη φωτογραφία του καταζητούμενου στα ΜΜΕ, τηλεφώνησαν αμέσως της αστυνομίας κι έτσι έγινε κατορθωτή η σύλληψη του 21χρονου, χωρίς να φέρει καμία αντίσταση. Στην κατοχή του βρέθηκε ένας σουγιάς, που πιστεύεται ότι είναι το φονικό μαχαίρι, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο και θα εξεταστεί επιστημονικά.  

Ο Αμίρ Αμπτέλ Αζίζ, ο οποίος σήμερα το απόγευμα αναμένεται να προφυλακιστεί για περίοδο οκτώ ημερών με διάταγμα του Δικαστηρίου Δεκέλειας, έδωσε πολύωρη ανακριτική κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της οποίας διερευνάται προσεκτικά. Μετά άλλων, ο 21χρονος φέρεται να τοποθετηθεί τον εαυτό του στην σκηνή του εγκλήματος... Το άγριο φονικό διαπράχθηκε σε ανοικτό χώρο, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το λυόμενο σπίτι της οικογένειας, στην οικισμό πολιτικών προσφύγων «Βικτόρια», στη Δεκέλεια.

Ο αδελφός του φερόμενου δράστη εντόπισε αιμόφυρτη τη μητέρα του και μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας την έβαλαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, προκειμένου να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Όταν, όμως, ήδη αργά. Όταν αντιλήφθηκαν πως η 46χρονη ήταν νεκρή, την άφησαν στο πίσω κάθισμα του οχήματος και ειδοποίησαν την αστυνομία. Η νεκροψία στη σορό της Γιασμίν Μουράτ Μανσούρ διενεργήθηκε από την Ελλαδίτισσα ιατροδικαστή Χαρά Σπυλιοπούλου, η οποία αποφάνθηκε ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από πολλαπλά τραύματα στο λαιμό, που προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), τραύματα που απέκοψαν την αναπνευστική οδό. Στα χέρια της νεκρής διαπιστώθηκαν, επίσης, αμυντικά τραύματα, επίσης από αιχμηρό αντικείμενο.

Άγνωστα κίνητρα

Παρόλο που όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και του θύματος είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία για οικονομικές διαφορές (ο γιος ζητούσε επίμονα από τη μάνα του χρήματα), εντούτοις ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Δεκέλειας και ο επικεφαλής του κλιμακίου που ασχολείται με την υπόθεση, Μάρκος Πέτρου, δήλωσε για την αστυνομία τα κίνητρα του φόνου παραμένουν άγνωστα. Και τούτο, όπως εξήγησε, διότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ότι μάνα και γιος είχαν οικονομικές διαφορές και ότι είχαν λογομαχία μεταξύ τους, ούτε ότι ο 21χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Αζίζ ήταν άνεργος. Ήταν το τρίτο στη σειρά (ηλικιακά) παιδί της οικογένειας, που έχει ακόμα τέσσερις γιους. Δεν είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την αστυνομία των Βάσεων. Ο πατέρας του είναι επίσης άνεργος, ενώ η άτυχη Γιασμίν ήταν νοικοκυρά. 

larnakaonline

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top