ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Εφετείο δίκασε την 1η έφεση μετά την αύξηση ποινών για παράνομους μετανάστες

Το Εφετείο δίκασε την 1η έφεση μετά την αύξηση ποινών για παράνομους μετανάστες

Η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε σε επίπεδο Εφετείου μετά την τροποποίηση του νόμου για Αλλοδαπούς και Μετανάστευση και την αύξηση των ποινών είχε αποτέλεσμα την αύξηση σε τρία χρόνια, από το Εφετείο της 18μηνης ποινής φυλάκισης που είχε πρωτοδίκως επιβληθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κατάδικος, κρίθηκε ένοχος μετά από παραδοχή, σε σειρά κατηγοριών, με σοβαρότερες αυτές της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να παραμείνουν παράνομα στη Δημοκρατία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση, αναφέρεται, «αφορά σε δύο περιστατικά υποβοήθησης πέντε συνολικά αλλοδαπών που συνέβησαν τέλη του 2021, με τον κατηγορούμενο να είναι πρόσωπο το οποίο είχε φθάσει στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων».

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση του Εφετείου λήφθηκε μετά από έφεση που είχε καταχωρισθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη για έκδηλα ανεπαρκή επιβληθείσα ποινή, στη βάση της σοβαρότητας των αδικημάτων, της προβλεπόμενης ποινής, της νομολογίας και της ανάγκης για γενική πρόληψη και αποτροπή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η ιδιαίτερη αναφορά που γίνεται στην Απόφαση του Εφετείου ως προς τη σοβαρότητα των αδικημάτων, τη διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα με την οποίαν τέτοιου είδους υποθέσεις παρουσιάζονται ενώπιον δικαστηρίου, καθώς και τις νομοθετικές τροποποιήσεις που επήλθαν και αφορούν σε αύξηση των ποινών για τα εν λόγω αδικήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top