ΠΑΡΑ-THEMA

Αφού απέτυχε η Αστυνομία, γιατί δεν «έσπασε» μύτη κυρία Υπουργέ; Πότε επιτέλους θα δείξει αποφασιστικότητα ο Πρόεδρος;

Αφού απέτυχε η Αστυνομία, γιατί δεν «έσπασε» μύτη κυρία Υπουργέ; Πότε επιτέλους θα δείξει αποφασιστικότητα ο Πρόεδρος;

Το «άτσαλο» και «άκομψο» κλείσιμο του κεφαλαίου για την παύση ή μη του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, όσο κι αν προσπαθήσει η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, που πριν τρεις μέρες δήλωνε αναρμόδια να μιλήσει για το θέμα και πλέον κάνει «περιοδεία» στα κανάλια, δεν θα μπει στο… χρονοντούλαπο εάν δεν απαντηθούν πολλά και αμείλικτα ερωτήματα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση ευρύτερα, αλλά, κυρίως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, οφείλουν και πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Απαντήσεις σε μία σειρά από «καυτά» ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα, ειδικότερα και μετά την τοποθέτηση της κ. Κουκκίδη στο «ΣΙΓΜΑ», η οποία μίλησε για «μία αποτυχία της Αστυνομίας», η οποία, μάλιστα, ήταν και εμφανής, όπως είπε.

Πέραν των τεσσάρων ερωτημάτων -δεν είναι τα μόνα-, που ευστόχως έθεσε χθες η ιστοσελίδα μας, μετά τη σημερινή τοποθέτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης προκύπτουν νέα. Το κύριο και βασικό ερώτημα είναι αφού ήταν εμφανής η αποτυχία της Αστυνομίας, πώς γίνεται μετά από ένα και πλέον μήνα δεν έχει «σπάσει» ακόμη μύτη; Γιατί κανείς, μα κανείς, δεν πλήρωσε αυτήν την αποτυχία;

Επιπρόσθετα, τί άλλο πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τόπο για να αναλάβει οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε πόστο κι αν βρίσκεται, το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και να παραιτηθεί και σε περίπτωση που δεν το πράξει, να τον στείλει κάποιος σπίτι του;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Υπουργός Δικαιοσύνης έχουν συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έκαναν στην Αστυνομία εδώ κι ένα μήνα; Συνειδητοποιούν καθόλου έστω τις βαρύτατες ευθύνες του για αυτό; Απ’ ό,τι φαίνεται όχι, κι αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα!

Επί της ουσίας και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, την επόμενη μέρα των θλιβερών επεισοδίων σε Χλώρακα και Λεμεσό και την «εμφανή αποτυχία της Αστυνομίας», όπως, επαναλαμβάνουμε είπε η Υπουργός, έπρεπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αλλά και η πολιτική του προϊστάμενη και δη η Υπουργός Δικαιοσύνης, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν δεν το έπρατταν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να τους παύσει και να κλείσει άμεσα το ζήτημα, δείχνοντας την ίδια ώρα κι αποφασιστικότητα, αντί να αφήνει να συντηρείται ένα θέμα για ένα ολόκληρο μήνα στην επικαιρότητα, επιτρέποντας, την ίδια ώρα, τη διαρροή πληροφοριών περί φαγώματος του Αρχηγού και αναζήτησης αντικαταστάτη, ακόμη και εκτός της Δύναμης. Γιατί ναι, δεν «γέννησαν» οι δημοσιογράφοι αυτές τις πληροφορίες, αλλά αφέθηκαν να διαρρεύσουν από το ίδιο το Προεδρικό!

Μετά λύπης μας, πάντως, διακρίνουμε για άλλη μία φορά την αδυναμία του Προέδρου να λάβει αποφάσεις την ώρα που πρέπει. Αν θέλει να αλλάξει αυτή η αρνητικότατη εικόνα και αντίληψη για τον ίδιο, ας αποφασίσει επιτέλους να δείξει και να αποδείξει την αποφασιστικότητά του!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top