Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έκτακτη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταφθάσει επείγουσα στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Στο πλαίσιο της έκτακτης βοήθειας, το αεροπλανοφόρο «Τζέραλντ Φορντ» που έχει δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 75 πολεμικά αεροπλάνα θα καταπλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας, το αεροπλανοφόρο θα συνοδεύσουν και άλλα πολεμικά πλοία.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε τηλεφωνικά για δεύτερη φορά κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Ιερουσαλήμ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε για ακόμα μία φορά την απεριόριστη στήριξή του προς το Ισραήλ και ότι έδωσε την εντολή περαιτέρω στρατιωτικής του ενίσχυσης.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με ανακοίνωσή του δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση προς το Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE