ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν υπάρχει ένδειξη για μαζική ροή Παλαιστινίων στην Κύπρο» - Τι θα γίνει αν έρθουν χωρίς να ζητήσουν άσυλο

«Δεν υπάρχει ένδειξη για μαζική ροή Παλαιστινίων στην Κύπρο» - Τι θα γίνει αν έρθουν χωρίς να ζητήσουν άσυλο

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μαζικές ροές Παλαιστίνιων στην Κύπρο, τουλάχιστον επί του παρόντος, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σχέση με την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή και εάν αναμένονται αφίξεις Παλαιστινίων, η ίδια πηγή είπε ότι "δεν υπάρχει ένδειξη για μαζική ροή, τουλάχιστον επί του παρόντος", ενώ σε σχέση με τα μέτρα της Δημοκρατίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είπε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σενάρια.

Εάν έρθουν μαζικά, είπε, ως αιτητές ασύλου, θα ενεργοποιηθεί το Σχέδιο ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ που αφορά άτομα, τα οποία χρήζουν προστασίας επειδή υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές συνήθους διαμονής τους λόγω πολεμικής σύρραξης, γενικευμένης βίας κτλ.

Εάν όμως έρθουν χωρίς να ζητήσουν άσυλο, θα τους παραχωρηθεί καθεστώς πολιτικής προστασίας, όπως έγινε με τους Ουκρανούς.

"Αυτά ισχύουν και για Ισραηλινούς και για Παλαιστίνιους", ανέφερε.

Εξάλλου, σε σχέση με τους Ισραηλινούς, η ίδια πηγή είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει στοιχεία Ισραηλινών, που έρχονται στην Κύπρο, εξηγώντας ότι τα στοιχεία αυτά τα έχει η Λιμενική, διότι οι Ισραηλινοί δεν λαμβάνουν άδεια εισόδου.  "Θεωρούνται transit οπότε παραμένουν στα πλοία / αεροπλάνα και απλώς μετεπιβιβάζονται", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top