ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβης Αττάρι: Ζητά να καταδικάσει η Κύπρος την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων

Πρέσβης Αττάρι: Ζητά να καταδικάσει η Κύπρος την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο Αμπντάλλα Αττάρι, κάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση, τα κόμματα και τη Βουλή να καταδικάσουν τη «συνεχιζόμενη σφαγή και εθνοκάθαρση» των Παλαιστινίων και είπε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση εναντίον εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων σε νοσοκομείο, στη Γάζα - την οποία απέδωσε στην ισραηλινή πλευρά - θα παραμείνει ένα «μαύρο στίγμα στη συνείδηση της ανθρωπότητας».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αττάρι είπε ότι η σφαγή που διαπράχθηκε εναντίον εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων που κατέφυγαν στο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας λόγω του ισραηλινού στρατού και μετακινήθηκαν από τη μια πλευρά της Γάζας στην άλλη «νομίζω θα παραμείνει για πάντα ένα μαύρο στίγμα στη συνείδηση της ανθρωπότητας».

Η διεθνής κοινότητα και ειδικότερα το Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε, «πρέπει να δράσει τώρα και να καταδικάσει αυτή τη σφαγή, γιατί πρόκειται για σφαγή και ο κόσμος δυστυχώς κλείνει τα μάτια του. Με κάποιο τρόπο, ο κόσμος έχει γίνει μονόφθαλμος. Με το ένα μάτι βλέπει τι γίνεται στην Ουκρανία και τι έγινε στο Ισραήλ και το άλλο μάτι είναι κλειστό. Το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, δεν συγκινεί την κοινή γνώμη».

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης συνέχισε, λέγοντας ότι «έχουμε ανοίξει τις πόρτες της πρεσβείας για τρεις μέρες, για όποιον έχει την ευαισθησία να δείξει τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό, να έρθει για συλλυπητήρια. Είμαστε σε κατάσταση πένθους για τρεις μέρες, όλες οι πρεσβείες της Παλαιστίνης και η Παλαιστινιακή Αρχή και ολόκληρος ο παλαιστινιακός λαός».

«Ζητάμε από την κυπριακή Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα και από τη Βουλή, να καταδικάσουνε τη συνεχιζόμενη σφαγή και την εθνοκάθαρση», είπε ο Πρέσβης.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την επίθεση, είπε ότι την έχει δει, «απλά μιλά για μια επίθεση και δεν διευκρινίζει, δεν κατονομάζει ποιος έκανε την επίθεση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top