ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνει το γάντι ο Σιζόπουλος: «Τους κόψαμε το φαγοπότι και τους ενόχλησε – Δεν ζήτησα από τον Παπαδάκη να κάνει κάποια παρανομία»

Σηκώνει το γάντι ο Σιζόπουλος: «Τους κόψαμε το φαγοπότι και τους ενόχλησε – Δεν ζήτησα από τον Παπαδάκη να κάνει κάποια παρανομία»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες (17/10) μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας με τον Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δίνοντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» τόνισε ότι «είναι προφανές ποιος είναι αυτός που έχει διαρρεύσει κι έχει κάνει και την παράνομη ηχογράφηση», υπογραμμίζοντας ότι «όποιος ακούσει προσεκτικά θα καταλάβει».

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είναι τυχαία και η σχέση που έχει ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας στην οποία διέρρευσε η ηχογράφηση (ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου)», και υπέδειξε πως «ο καθένας καταλαβαίνει τι γίνεται εκεί στις Βρυξέλλες, τι συνομοτούν, τι συζητούν και τι κάνουν».

«Το πιο σημαντικό, εάν το διέρρεε η ΕΔΕΚ αυτό το ηχητικό, ο τίτλος θα ήταν οι εκβιασμοί και οι απειλές του Σιζόπουλου κατά του Παπαδάκη;», διερωτήθηκε και επεσήμανε πως «ο κ. Παπαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει και πάλι εσωστρέφεια και προβλήματα στην ΕΔΕΚ ενόψει ακριβώς των κρίσιμων Ευρωεκλογών και των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με προφανή στόχο να μην μπορέσει το κόμμα να συγκεντρώσει ικανοποιητικά ποσοστά, να επιρρίψουν την ευθύνη στον Σιζόπουλο και να ζητήσουν την παραίτησή του».

«Είναι αυτό που επιχείρησαν να κάνουν και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2016 και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2021 και είναι μία προσπάθεια συστηματική», εξήγησε και διερωτήθηκε: «Αφού θέλουν να κάνουν κόμμα, γιατί ασχολούνται με την ΕΔΕΚ;».

Ως δεύτερο λόγο για τη διαρροή της ηχογραφημένης συνομιλίας του με τον κ. Παπαδάκη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε την άποψη ότι αυτή έγινε «γιατί έχει πανικοβληθεί επειδή γίνεται πια η έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», αποκαλύπτοντας ότι τα στοιχεία για τα οποία διεξάγεται η έρευνα δόθηκαν στην OLAF στις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Ερωτηθείς εάν αυτό που ακούγεται να ζητά από τον Ευρωβουλευτή εάν ήταν νόμιμο ή παράνομο, ο κ. Σιζόπουλος τόνισε πως δεν ζήτησε να κάνει καμία παρανομία. «Αυτά είναι φαντασιώσεις. Εμείς τί ζητήσαμε; Από τις 25.000 ευρώ που καλύπτει το Ευρωκοινοβούλιο στους Ευρωβουλευτές για να εργοδοτούν συνεργάτες, εμείς να υποδείξουμε ένα αριθμό ατόμων να τους εργοδοτήσει ως συνεργάτες του και ένα αριθμό να επιλέξει αυτός όποιους θέλει. Κι ερωτώ, είναι παράνομο και κακό ένα κόμμα, το οποίο τον εξέλεξε, να του προτείνει κάποια άτομα για εργοδότηση;», διερωτήθηκε περαιτέρω.

«Ήθελε να οξύνει τα πράγματα και υπάρχουν πολλά στοιχεία που δικαιολογούν γιατί όξυνε τα πράγματα. Ουσιαστικά ο κ. Παπαδάκης άρχισε να οξύνει την αντίθεσή του με την ηγεσία του κόμματος από τον Μάιο του 2015 όταν η ΕΔΕΚ απέρριψε τη Διζωνική ως ονοματολογία. Έχουμε πολλά στοιχεία», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σιζόπουλος διερωτήθηκε: «Είναι παράνομο το κόμμα που σε εξέλεξε να σου προτείνει να εργοδοτήσεις κάποια άτομα για να υπάρχει και πιο στενή συνεργασία και για να αναβαθμιστεί το γραφείο ευρωπαϊκών υποθέσεων του κόμματος, αλλά δεν είναι παράνομο να εργοδοτεί την ιδιοκτήτρια της εταιρείας Antismoking Center, στην οποία παραχώρησε όλες τις μετοχές ο ίδιος και την ίδια στιγμή να της προσφέρει και χώρο για να ασκεί τα επαγγελματικά της καθήκοντα στον ίδιο χώρο; Και την ίδια στιγμή να πληρώνει τα έξοδα του συγκεκριμένου χώρου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και την ίδια στιγμή αυτή είναι και υπάλληλος του Παπαδάκη με υψηλό μισθό; Αυτά δεν είναι παράνομα;».

Αναφορικά με την πρόθεση από πλευράς του κ. Παπαδάκη να προσφύγει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι μπορεί να πάει όπου θέλει. «Εμείς όποιος απευθυνθεί κοντά μας, στο πλαίσιο των δικών μας των δικαιοδοσιών, εμείς θα συνεργαστούμε. Κι αν μέχρι στιγμής δεν δημοσιοποιήσαμε στοιχεία, είναι ακριβώς από την στιγμή που ξεκίνησε να γίνεται μία έρευνα, εμείς δεν θέλαμε με δημόσιες παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε μία αρνητική για τον άλφα ή τον βήτα λόγο εικόνα», είπε.

Όπως εξήγησε, «αυτός ήταν και ο λόγος που δεν υπέκυψα στις πιέσεις, ούτε του Αρχηγείου της Αστυνομίας ούτε του τέως Γενικού Εισαγγελέα για να δώσω στοιχεία για τη δήλωση που είχα κάνει τον Φεβρουάριο του 2020 ότι από τα στοιχεία που έχουμε ο κ. Παπαδάκης ενδεχομένως να μην εμπλέκεται μόνο σε πειθαρχικά αδικήματα αλλά και άλλου είδους αδικήματα», επισημαίνοντας ότι από πλευράς της OLAF είχε ζητηθεί να μην υπάρξει καμία δημοσιοποίηση κανενός από τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης.

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία κίνηση, δεν ασχολούμαστε. Από την ώρα που αποφάσισαν να κάνουν άλλο κόμμα, γιατί ασχολούνται με την ΕΔΕΚ;», διερωτήθηκε και διεμήνυσε: «Εμείς σιωπούμε, δεν απαντούμε, απλά αμυνόμαστε εκεί και όπου χρειάζεται. Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τη σιωπή μας που είναι σιωπή υπευθυνότητας. Αλλά από την ώρα που τους στερήσαμε το φαγοπότι που γινόταν, αυτό ενόχλησε πολλούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κλείσαμε το φαγοπότι», κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top