ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να μην επεκταθεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να μην επεκταθεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή»

Την ανάγκη να αποφευχθεί μια επέκταση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, καθώς και τη σημασία ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, ανέδειξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στη δύσκολη συγκυρία και τους κινδύνους που σηματοδοτεί η κρίση στο Ισραήλ και τη Γάζα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την οδύνη και τον αποτροπιασμό του «για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας και την άμεση ανάγκη να διερευνηθεί ακριβώς το τι έχει συμβεί».

Όπως, είπε, κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο έγινε με τηλεδιάσκεψη, επανέλαβε τις θέσεις της Ελλάδας, «αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, πάντα όμως με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και έχοντας αυτή τη στιγμή ως κύριο μέλημα την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι επιβεβλημένο «να μην επεκταθεί η σύρραξη και να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

«Είναι επίσης επιβεβλημένο, σε αυτές τις συνθήκες, να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς η Ελλάδα, ως εξωτερικό σύνορο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, έχει μία πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική φύλαξης των εξωτερικών μας συνόρων, κάτι το οποίο θα κάνουμε χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς υποχωρήσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι θα ταξιδέψει στην περιοχή το επόμενο διάστημα, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας, γνωστοποιώντας ότι το Σάββατο θα μεταβεί στο Κάιρο, στο πλαίσιο της πολυμερούς Διάσκεψης την οποία συγκαλεί η Αίγυπτος με αντικείμενο το παλαιστινιακό πρόβλημα.

«Η Ελλάδα έχει λόγο σε αυτή τη νέα “έκρηξη” στη Μέση Ανατολή και μάλιστα με τη δική της σφραγίδα. Είμαστε δύναμη λύσης, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης αλλά είμαστε και το τελευταίο δυτικό φυλάκιο ειρήνης και σταθερότητας», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top