ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Αποτελεσματική η Κύπρος σε μέτρα ασφάλειας»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Αποτελεσματική η Κύπρος σε μέτρα ασφάλειας»

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πολύ αποτελεσματική μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Το θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση, είπε η Υπουργός, είναι τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκτεταμένα τα μέτρα ασφάλειας που παίρνουν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ενώ η ίδια η Υπουργός αναφέρθηκε στα αυξημένα μέτρα ασφάλειας που παίρνει η κυπριακή Κυβέρνηση

Άλλο θέμα που συζητήθηκε, πρόσθεσε η κ. Προκοπίου, είναι και οι εντάσεις που υπάρχουν και στον δημόσιο διάλογο αλλά και σε συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Ακόμη, τόνισε ότι η Κύπρος είναι ένας σημαντικός σταθμός όπου φιλοξενούνται οι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν από το Ισραήλ για τους δικούς τους λόγους. "Έχουμε ενεργοποιήσει το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, φιλοξενούμε και συνοδεύουμε μεγάλο αριθμό Ισραηλινών πολιτών οι οποίοι συνήθως έχουν και ευρωπαϊκή ή άλλη υπηκοότητα", σημείωσε.

"Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πολύ αποτελεσματική μέχρι σήμερα, παρότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων", τόνισε η Υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτό που είναι δική μας ευθύνη, υπογράμμισε, "δεν είναι μόνο να φροντίσουμε να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους, αλλά να φροντίσουμε να είναι ασφαλείς και όσο βρίσκονται μέσα στην επικράτεια της Δημοκρατίας, γιατί πιθανότατα να αποτελούν στόχο".

Επίσης, η κ. Προκοπίου ανέφερε ότι μέσα από τη συζήτηση φάνηκε η σημασία της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του διαλόγου για τα μέτρα αστυνόμευσης που μπορεί να είναι απαραίτητα στην κάθε χώρα, καθώς και της ανταλλαγής καλών πρακτικών και εισηγήσεων που μπορούν να τύχουν χρήσης από όλα τα κράτη μέλη.

Καταληκτικά, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι συζητήθηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στα θέματα Σένγκεν και επικυρώθηκαν οι αποφάσεις της ΕΕ για τη διακρατική συνεργασία, σε θέματα εγκληματικότητας, οργανωμένου εγκλήματος, εμπορίου ναρκωτικών και λαθρεμπορίου προσώπων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top