ΔΙΕΘΝΗ

Βομβιστική επίθεση στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα: Ένα παιδί σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν

Βομβιστική επίθεση στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα: Ένα παιδί σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν

Ένα παιδί σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ισραηλινής βομβιστικής επίθεσης στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα, όπου κατέφυγαν εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη συνοικία Al-Zaytoun στη νότια Γάζα, σκοτώνοντας ένα κορίτσι και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους με διάφορους τραυματισμούς, σημειώνοντας ότι προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τμήματα του κτιρίου της εκκλησίας. και ένα κτίριο δίπλα στην εκκλησία καταστράφηκε.

Η εκκλησία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το National Arab Baptist Hospital, που συνδέεται με την Αγγλικανική Επισκοπική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ, όπου την περασμένη Τρίτη βομβαρδίστηκε , με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων πολιτών.

Περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί ζουν στην Γάζα , η πλειονότητα των οποίων ανήκει στην Ορθόδοξη και Καθολική εκκλησία, εκτός από την παρουσία της εκκλησίας των Βαπτιστών.

Ορισμένοι χριστιανοί πολίτες κατέφυγαν σε εκκλησίες και τα συνδεδεμένα κτίριά τους, αφού τα σπίτια ορισμένων από αυτούς καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, και αναζήτησαν ασφαλέστερο καταφύγιο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top