ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Έλα αγάπη μου να κάνουμε έναν ΕΛΑΜίτη ακόμα

Έλα αγάπη μου να κάνουμε έναν ΕΛΑΜίτη ακόμα

“Θέλαμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο. Καλύτερο δεν σημαίνει πάντα καλύτερο για όλους. Πάντα όμως για κάποιους θα σημαίνει χειρότερο”. Μ’ αυτή την κυνική φράση ο φασίστας του Joseph Fiennes εξηγεί στην οικόσιτη σκλάβα του Elisabeth Moss γιατί ο κόσμος όπως τον ήξερε πήγε κατά διαόλου και η ίδια βρέθηκε δέσμια να γεννοβολάει παιδιά για τον ίδιο και τη στείρα γυναίκα του.

Γι’ αυτό το The Handmaid’s Tale (από το ομώνυμο βιβλίο της Margaret Atwood το οποίο σημειωτέον γράφτηκε το 1985) ναι μεν είναι ένα καλοφτιαγμένο δράμα επιστημονικής φαντασίας όμως ταυτόχρονα και μια εφιαλτική αλληγορία για κάτι που μπορεί να συμβεί. Κοιτάξτε τριγύρω, κάποιοι θέλουν μόνο μία γαμημένη αφορμή. Στη σειρά αυτή η αφορμή δίνεται με μια σειρά από στημένα τρομοκρατικά χτυπήματα που γονατίζουν τις μαστιζόμενες από υπογεννητικότητα ΗΠΑ. Αμέσως την εξουσία παίρνουν με τα όπλα θρησκόληπτοι ακροδεξιοί φασίστες που καταλύουν τη δημοκρατία, εγκαθιστούν θεοκρατική δικτατορία και απογυμνώνουν από κάθε δικαίωμα όλες τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες (γυναίκες, ομοφυλόφιλους, μειονότητες). Λόγω της υπογεννητικότητας που πλέον απειλεί με εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος, οι ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν μαντρώνονται και εκπαιδεύονται ως Υπηρέτριες (Handmaids) και στη συνέχεια τοποθετούνται στα σπίτια της ελίτ όπου οι σύζυγοι τις βιάζουν κάθε μήνα στις γόνιμες μέρες μέχρι να πιάσουν παιδί. Παντού φόβος, υποδούλωση, υποταγή, υπακοή, όλα “under His eye” όπως είναι η καθημερινή ευχή που αντικατέστησε την καλημέρα. Η παραμικρή απόκλιση από τον Λόγο Του, η πιο ασήμαντη ανυπακοή επιφέρει από ακρωτηριασμό μέχρι θάνατο. Ω ναι, όντως ένας “καλύτερος κόσμος”, ειδικά εάν είσαι λευκός μεσήλικας συντηρητικός άντρας. Παράδεισος.

Θυμήθηκα το The Handmaid’s Tale βλέποντας την τραγελαφικά ύπουλη προσπάθεια τριών βουλευτών του ΕΛΑΜίτη Λίνου Παπαγιάννη και των ΔΗΚΟϊκών Παύλου Μυλωνά και Ζαχαρία Κουλία να εγγράψουν προς συζήτηση στην ad hoc επιτροπή για το Δημογραφικό το θέμα «στατιστικά στοιχεία για τις αμβλώσεις από την ημερομηνία αποποινικοποίησής τους και συσχετισμός με το δημογραφικό πρόβλημα». Η ad hoc επιτροπή για το Δημογραφικό για τους μη γνωρίζοντες είναι το δωράκι του ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ για τις ψήφους του τελευταίου που συνέβαλαν στην εκλογή της Αννίτας Δημητρίου ως προέδρου της Βουλής, μια άνευ ουσιαστικού αντικειμένου ή νομοθετικής εξουσίας αμμοδόχος για να παίζουν οι ΕΛΑΜίτες με τα κουβαδάκια του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας αφού το μόνο πρακτικά που κάνουν είναι να καλούν τον κάθε πικραμένο και να μυξοκλαίνε όλοι μαζί για το πόσο λιγοστεύουμε εμείς ενώ γεννοβολούν οι αλλοδαποί και αλλόθρησκοι. Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως οποιοδήποτε θέμα εγγράφεται σ’ αυτή την ακροδεξιά σφηκοφωλιά (στην οποία το ΑΚΕΛ αρνήθηκε να συμμετάσχει προς τιμήν του) δεν προορίζεται για τυχόν σοβαρή, επιστημονική και τεκμηριωμένη προσέγγιση αλλά -κυρίως- για ξενοφοβική προπαγάνδα, λαϊκισμό και ρητορική μίσους που είναι βασικά και ό,τι έχει να επιδείξει στα δύο χρόνια ύπαρξής της.

Πόσο μάλλον το θέμα των αμβλώσεων και η ύπουλη, πλην όμως τραγικά αδέξια, απόπειρα διασύνδεσης με το δημογραφικό - βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που πάντα ψάχνει κάποιον εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό να ρίξει το φταίξιμο της υπογεννητικότητας. Φταίνε οι αλλοδαπές που γεννοβολούν, φταίνε οι Κυπραίες που δεν κάνουν αρκετά παιδιά, φταίνε οι προοδευτικοί, ο φεμινισμός και οι woke που φουσκώνουν τα μυαλά των γυναικών μας και τις εμποδίζουν απ’ το να είναι υπάκουες μηχανές αναπαραγωγής όπως ορίζει η Παλαιά Διαθήκη, φταίει που νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις αντί να τις απαγορεύσουν και ταυτόχρονα να καταστήσουν υποχρεωτική τη γέννα για κάθε γυναίκα που συμπληρώνει τα 18, έι ίσως στο τέλος μας πουν ότι φταίνε αποκλειστικά οι δικές μας που δεν κάθονται στον κάθε incel για να φτιάξουν ακόμα περισσότερους μικρούς Κυπραίους κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση.

Φταίει οποιοσδήποτε εκτός από ένα κράτος που είναι αν όχι εχθρικά διακείμενο σίγουρα διαχρονικά απρόθυμο και αδιάφορο να ενισχύσει την έγκυο, τη νέα μητέρα ή τις πολύτεκνες οικογένειες, να δώσει κίνητρα, να εξαλείψει τον αποκλεισμό από την εργασία, να προστατεύσει με νύχια και με δόντια εκείνες που κουβαλούν μέσα τους ή μεγαλώνουν την επόμενη γενιά του περιούσιου λαού τους. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν όραμα, σκέψη, στρατηγική και ποιο μέρος ακριβώς της “ακροδεξιάς σφηκοφωλιάς” δεν καταλάβατε; Φυσικά και είναι ευκολότερο να επιβάλεις, να απαγορεύσεις, να καταπιέσεις, να εξαπολύσεις ψέματα και μίσος προκειμένου να εξυπηρετήσεις τη φασιστική ιδεολογία σου, παρά actually να δουλέψεις για να βοηθήσεις.

Η άμβλωση (με τις προϋποθέσεις και τις δικλείδες ασφαλείας που ορίζει ο νόμος) είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών που κερδήθηκε με αγώνα ενάντια στους ανέραστους, συντηρητικούς και θρησκόληπτους άντρες που θέλουν να ελέγχουν το σώμα τους. Δεν προσφέρεται για συζήτηση πόσο μάλλον ως κουβαδάκι στην αμμοδόχο του ΕΛΑΜ με εκ του πονηρού διασύνδεση με το δημογραφικό, και μάλιστα από τρεις άντρες που δεν τους πέφτει κανένας λόγος. Δικαίως λοιπόν μετά από παρέμβαση του ΑΚΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής διέγραψε το θέμα από την ατζέντα της “επιτροπής”.

Ο δημοκρατικός, φιλελεύθερος άνθρωπος θέλει απλά να ζει τη ζωή του όπως εκείνος επιθυμεί, σεβόμενος τους γύρω του ή απλά αδιαφορώντας για το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι. Σε αντίθεση με αυτούς που γουστάρουν να επιβάλλονται, να απαγορεύουν, να κρίνουν, να απειλούν, να εκφοβίζουν ή να στιγματίζουν κόσμο προκειμένου να επικρατήσει η δική τους, διαστρεβλωμένη, αντίληψη περί αξιών, πίστης, πατριωτισμού και ηθικής. Και μην γελιέστε, εάν τους δοθεί η ευκαιρία ή το άλλοθι, θα το κάνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Όπως δήλωσε κι η ίδια η Atwood: “Έχω γεννηθεί το 1939 οπότε μη μου λέτε “αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εδώ””.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top