ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πόσες χιλιάδες πολίτες εμβολιάστηκαν για κορωνοϊό και γρίπη μέχρι στιγμής - Νέα έκκληση πριν τον χειμώνα

Πόσες χιλιάδες πολίτες εμβολιάστηκαν για κορωνοϊό και γρίπη μέχρι στιγμής - Νέα έκκληση πριν τον χειμώνα

Συνεχίζονται εντατικά σε όλες τις επαρχίες οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 και της γρίπης με τα στοιχεία να καταδεικνύουν ότι μέχρι στιγμής από τις αρχές Οκτωβρίου που άρχισαν οι εμβολιασμοί, ότι έχουν εμβολιαστεί 7 χιλιάδες πολίτες για COVID-19 και 5.600 για γρίπη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.

Από σήμερα Δευτέρα, ξεκίνησε και ο εμβολιασμός για COVID-19 και γρίπη για τις ηλικίες άνω των 18 χρόνων αφού από αρχές Οκτωβρίου ο εμβολιασμός ήταν αποκλειστικά για τις ηλικίες άνω των 60 χρόνων.

«Από σήμερα Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας δίνει την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που είναι άνω των 18 χρόνων να περάσουν από τα κέντρα εμβολιασμού να κάνουν το εμβόλιο για το COVID-19 αλλά και για την γρίπη ταυτόχρονα», είπε ο κ. Ταμπούρης.

Σημείωσε ότι όσοι ενδιαφέρονται μόνο για COVID-19 μπορούν να το πράξουν αλλά αυτοί που ενδιαφέρονται μόνο για την γρίπη θα πρέπει να αποταθούν στους προσωπικούς τους γιατρούς.

Τα Κέντρα Εμβολιασμού είναι στην Κρατική Έκθεση Α από τις 8 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ. και την Τετάρτη 8 π.μ. μέχρι 5.30 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας καθημερινά από τις 8 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ. και την Τετάρτη 8 π.μ. μέχρι 5.30 μ.μ., στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Κυπερούντας (Νοσοκομείο Τροόδους) Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ., στο Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας από τις 8 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου καθημερινά εκτός Πέμπτης από τις 8 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ., στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς οι εμβολιασμοί θα γίνονται μόνο με ραντεβού κάθε Τρίτη και στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ.

Οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν για γρίπη έχοντας μαζί τους την ταυτότητα τους ενώ για COVID-19 την ταυτότητα τους και την κάρτα του προηγούμενου εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε ο κ. Ταμπούρης, για COVID-19 το εμβόλιο αυτό αποτελεί την χρονιαία δόση κατά της ασθένειας και για κάποια άτομα που προσέρχονται είναι η τέταρτη, πέμπτη ή έκτη δόση που λαμβάνουν.

Σημείωσε ότι κάποιοι κάνουν μαζί και τα δύο εμβόλια ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να τα κάνουν με διαφορά χρόνου.

Ο κ. Ταμπούρης ανέφερε ότι η έγκαιρη παραλαβή των εμβολίων για COVID-19 και γρίπη βοήθησε στον καλύτερο προγραμματισμό του εμβολιαστικού προγράμματος.

Συνέστησε τέλος, στον κόσμο να προσέλθει να κάνει τον εμβολιασμό του πριν να αρχίσει ο Χειμώνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Ήρθαν για διακοπές στην Κύπρο και έζησαν τον απόλυτο τρόμο - Μπούκαραν στο διαμέρισμα προτάσσοντας πιστόλια και τους ζήτησαν χρήματα

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Σύννεφα και βροχές στο «μενού» του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»Moody’s: Αναβάθμισε τις προοπτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας

Moody’s: Αναβάθμισε τις προοπτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αναθεώρησε την προοπτική της κυπριακής Οικονομίας από σταθερή σε θετική, ο Οίκος Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Moody’s, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας στις δύο βαθμίδες πάνω από την επενδυτική βαθμίδα, στο ‘Baa2’ δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top