ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράξη ανθρωπιάς από φοιτητές του ΤΕΠΑΚ - Μάζεψαν €5.000 για να στηρίξουν τους άπορους συμφοιτητές τους

Πράξη ανθρωπιάς από φοιτητές του ΤΕΠΑΚ - Μάζεψαν €5.000 για να στηρίξουν τους άπορους συμφοιτητές τους

Επιταγή ύψους €5000 παρέδωσε σήμερα Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΤΕΠΑΚ) στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου, με στόχο την οικονομική στήριξη άπορων φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΠΑΚ.

Μιλώντας στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της ΦΕΤΕΠΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Καρσεράς, ανέφερε ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μέσα από εκδηλώσεις που διοργάνωσε το τελευταίο διάστημα η ΦΕΤΕΠΑΚ, σημειώνοντας πως «αυτό το ποσό είναι το αποτέλεσμα της αφοσίωσής μας και της συλλογικής μας προσπάθειας. Είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για τον πλησίον μας, των προσπαθειών μας για να διασφαλίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του λόγω κοινωνικό-οικονομικών δυσκολιών. Είναι η απόδειξη ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές και να προσφέρουμε ευκαιρίες σε όλους και όλες μας».

«Το σημερινό γεγονός αποτελεί την αρχή ενός μακροχρόνιου και διαρκούς αγώνα για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κανένας από εμάς δεν θα αντιμετωπίσει εμπόδια λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για το μέλλον και είναι δικαίωμα όλων μας να έχουμε πρόσβαση σ’ αυτή», επεσήμανε.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου, κ. Αυξέντης Ζεμενίδης συνεχάρη τη φοιτητική κοινότητα «η οποία με τις δράσεις της», όπως είπε, « έχει συλλέξει ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα δοθεί από τους φοιτητές/τριες σε συμφοιτητές/τριες τους που έχουν ανάγκη από οικονομική στήριξη ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.»

«Νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι ως Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών/τριών του ΤΕΠΑΚ για αυτήν τη χειρονομία της ΦΕΤΕΠΑΚ», ανέφερε ο κ. Ζεμενίδης, σημειώνοντας πως «απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί, το ποσό που έχει συλλεγεί είναι το μεγαλύτερο που έχει συλλεγεί διαχρονικά για να δοθεί σε άτομα που το έχουν ανάγκη».

«Αυτό δίνει το μήνυμα ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας αγκαλιάζουν θερμά και στηρίζουν τις εκδηλώσεις της ΦΕΤΕΠΑΚ οι οποίες έχουν ως στόχο τη συλλογή χρημάτων για τις ανάγκες των συμφοιτητών και συμφοιτητριών τους», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «αυτή η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στα άτομα που ζουν και σπουδάζουν στον ίδιο χώρο, μας δίδει το μήνυμα ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διακατέχονται από αξίες τις οποίες χρειάζεται μια κοινωνία, δηλαδή αυτές της αλληλοβοήθειας, τη στήριξης των ευάλωτων ομάδων, αυτών που οικονομικά είναι αδύναμοι».

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του συνέβαλαν στο να συγκεντρωθεί αυτό

το σημαντικό ποσό για την οικονομική στήριξη των συμφοιτητών και συμφοιτητριών τους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ο Πρύτανης εξήρε το γεγονός ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να δοθεί στους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες τους που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, σημειώνοντας πως η ενέργεια αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την κοινωνία.

Από τη δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, συνεχάρη, με τη σειρά του, τη Φοιτητική Ένωση για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνει για να στηρίξει, με έμπρακτο τρόπο, τα μέλη της που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. «Αυτές τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πέραν των προσπαθειών που καταβάλλει το Πανεπιστήμιο για στήριξη των άπορων φοιτητών και φοιτητριών του, η κάθε άλλη προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ σημαντική αλλά είναι ακόμα πιο σημαντική όταν προέρχεται από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες», κατέληξε.

Στην τελετή παρέστησαν στελέχη του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού καθώς επίσης μέλη της φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top