ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος στην Ελλάδα νοίκιασε το διαμέρισμα του σε... 31 άτομα - «Ήθελα να το προφυλάξω από τον πλειστηριασμό»

Δικηγόρος στην Ελλάδα νοίκιασε το διαμέρισμα του σε... 31 άτομα - «Ήθελα να το προφυλάξω από τον πλειστηριασμό»

Τις δικές του εξηγήσεις δίνει ο 41χρονος, ο οποίος καταγγέλεται ότι νοίκιασε το ίδιο σπίτι στην Αγία Παρασκευή 31 φορές και μόλις έπαιρνε την προκαταβολή προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.

Οπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, από τον Ιούνιο του 2023, ο άνδρας παρουσιαζόταν σαν δικηγόρος και εξαπατούσε τα θύματά του με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στην Αγία Παρασκευή.

Ο 41χρονος πρώην υπάλληλος της Βουλής μιλώντας στον Alpha τόνισε ότι: «Είναι ψέματα οι καταγγελίες αυτές. Είναι δικό μου το ακίνητο και έχω και έγγραφο ότι θα βγει σε πλειστηριασμό τον Μάιο του 2024. Οπότε όποιος και να έμπαινε θα είχε προστασία μόνο για έξι μήνες. Οι μισθώσεις αυτές έγιναν πριν το ακίνητο αυτό βγει σε πλειστηριασμό υπό τον σκοπό να μπορώ να εισπράττω ενοίκιο, ώστε να μπορώ να καλύψω τους μισθωτές, τους ανθρώπους στους οποίους όφειλα χρήματα».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας. Για να το πετύχει αυτό, συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ωστόσο μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.

«Εγώ πλανήθηκα ως προς τις τιμές του ακινήτου, δεν είχα δηλαδή εικόνα από μεσιτικά γραφεία για πόσο κάνει αυτό το ακίνητο και προσπάθησα να βρω την καλύτερη τιμή» πρόσθεσε ο 41χρονος.

«Συστηματικά γίνονται επιστροφές στους ανθρώπους. Όλες οι επιστροφές γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξαπάτησης. Έχω επιστρέψει ήδη περίπου 32.000 ευρώ. Όλος ο κόσμος ήθελε να νοικιάσει αυτό το ακίνητο στην τιμή των 700 ευρώ. Η τιμή αυτή για ένα σπίτι 170 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή είναθι ανύπαρκτη. Εγώ έκανα αυτές τις μισθώσεις με σκοπό να προφυλάξω το ακίνητο από τον πλειστηριασμό. Ενα άλλο βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν ζω μόνος μου, ζω με τον πατέρα μου, ο οποίος δεν ήθελε να βγει από το ακίνητο. Να ξέρουν όσοι νιώθουν εξαπατημένοι ότι θα λάβουν τα χρήματά τους. Λυπάμαι γι’ αυτή την κατάσταση» κατέληξε ο ίδιος.

Αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν για το περιστατικό: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, προσώπου που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές διαμερίσματος του που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής, σας ενημερώνουμε πως ο εν λόγω έχει ήδη παυθεί οριστικώς από τα καθήκοντα του από το πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής για σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων και έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας».

Υποσχόταν διορισμούς στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόσληψη του φερόμενου δράστη στην Βουλή έγινε το 2016. Διορίστηκε ως δικηγόρος εκμεταλλευόμενος ρυθμίσεις για άτομα με προβλήματα όρασης και τοποθετήθηκε στην επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ωστόσο πως για το συγκεκριμένο άτομο έφταναν σωρεία καταγγελιών περί πλαστογραφιών και υποσχέσεων διορισμών στην Βουλή έναντι αμοιβής. Παράλληλα, το ίδιο άτομο φερόταν να στέλνει email με πλαστογραφημένο το λογότυπο της Βουλής σε διάφορους επιχειρηματίες και πολίτες ζητώντας χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει με σίγουρες αποδόσεις. Η Βουλή κινήθηκε άμεσα και διαβίβασε την υπόθεσή του στον εισαγγελέα ενώ το 2022 του επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης και απόλυσης.

Τι λένε τα θύματα

Από την πλευρά τους, τα θύματα του 41χρονου, μιλώντας στο Mega τόνισαν: «Μας έλεγε ότι “πιέζομαι οικονομικά και δεν έχω χρήματα να κάνω την μετακόμιση και δεν έχω χρήματα να βάψω το σπίτι” και αν μπορούμε να του προσκομίσουμε όλα τα χρήματα του χρόνου. Παρόλα αυτά του δώσαμε τα χρήματα δύο μηνών μπροστά και την εγγύηση. Ήταν 2.100 ευρώ. Εμείς ψάχναμε να νοικιάσουμε κάποιο σπίτι για το διαμέρισμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, του τηλεφώνησα, μου είπε ο κύριος αυτός ότι πρέπει να περάσατε σύντομα αν θέλετε να το δείτε, γιατί θα το νοικιάσω».

«Κάτι άρχισε να μας βρωμάει. Μετά μας είπε ότι δεν θα μπορέσω να σας παραδώσω το σπίτι την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει και μας το πήγαινε από εβδομάδα και σε εβδομάδα. Εμείς καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, βάλαμε μία δικηγόρο, η οποία έψαξε και βρήκε ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει απάτες».

Άλλο θύμα δηλώνει ότι του έδωσε 9.100 ευρώ, έναν ολόκληρο χρόνο ενοικίων αλλά και εγγύηση. «Εμείς δώσαμε όλο τον χρόνο. Όλο το χρόνο συν μια εγγύηση 9.100 ευρώ δηλαδή. Όλες οι συναλλαγές και όλες οι επικοινωνίες μας ήταν ηλεκτρονικά και με email και η πρώτη καταβολή έγινε τραπεζικά σε λογαριασμό που ήταν δικαιούχος. Πήραμε τον πατέρα του, μας είπε χαρτί και καλαμάρι, ότι δεν μπορείτε να μπείτε στο σπίτι, γιατί ο γιος μου το έχει μισθώσει σε άλλους».

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top