ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ από Βρυξέλλες: «Δώσαμε συγκατάθεση για διορισμό απεσταλμένου ΟΗΕ»

ΠτΔ από Βρυξέλλες: «Δώσαμε συγκατάθεση για διορισμό απεσταλμένου ΟΗΕ»

Αρκετά σημαντικά θέμα περιλαμβάνει η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στο Συμβούλιο, το απόγευμα της Πέμπτης 26/10, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε τα εξής:

Ελπίζω να κυριαρχήσει η συζητηση για τη μέση ανατολή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να έχει ένα πιο ενεργό ρόλο ειδικότερα στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης. Η Κυπριακή Δημοκρατία ως το Κράτος - μέλος της ΕΕ που γειτνιάζει με την περιοχή και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τα κράτη της περιοχής θα μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα, αλλά και το μήνυμα της αποκλιμάκωσης που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διπλωματικής οδού.

Το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι υψίστης σημασίας και έχω μοιραστεί κάποιες ιδέες και με τον Πρωθυπουργό του ισραήλ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για το πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Υπάρχει και η διάσταση του μεταναστευτικού ειδικότερα αν η κρίση μεταφερθεί και στον λίβανο κάτι που φυσικά δεν επιθυμούμε. Είναι ένα από τα θέμα που θα θίξουμε σήμερα. Χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε από τα Ηνωμένα Έθνη για τον διορισμό μας προσωπικότητα και ζητήθηκε η συγκατάθεση της ΚΔ για αυτή την προσωπικότητα. Δώσαμε τη συγκατάθεσή μας πριν από λίγο και ελπίζουμε να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και οι άλλες πλευρές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top