ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματική έκκληση προς τον ΠτΔ για τον μικρό Άγγελο - «Έχει μία Χρύσω που θα κινήσει γη και ουρανό για να φύγει από εκεί που είναι»

Δραματική έκκληση προς τον ΠτΔ για τον μικρό Άγγελο - «Έχει μία Χρύσω που θα κινήσει γη και ουρανό για να φύγει από εκεί που είναι»

Δραματική έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, προκειμένου να παρέμβει απηύθυνε η Χρύσω Σάββα, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να υιοθετήσει τον μικρό Άγγελο, ο οποίος ήταν «ξεχασμένος» στο Μακάρειο Νοσοκομείο και να του δώσει ένα σπίτι και μια αγκαλιά, μία περίπτωση που πρώτο ανέδειξε το ThemaOnline την περασμένη βδομάδα.

Σε δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε ότι η απόφαση τόσο της ιδίας όσο και του συζύγου της να υιοθετήσουν τον μικρό Άγγελο έγινε μετά από πολλή σκέψη, σημειώνοντας ότι όταν τον γνώρισαν συγκλονίστηκαν.

Όπως είπε, «είδαμε ένα μωρό φυσιολογικότατο. Το μόνο που ήταν αφύσικο δεν ήταν η τραχιοστομία που είχε. Αφύσικο για μας ήταν το ότι δεν ήξερε τα απλά πράγματα της ζωής. Δεν είχε δει ποτέ κότα, δεν είχε δει ποτέ σκυλάκι, δεν είχε φάει ποτέ με άλλους πάνω σε ένα τραπέζι. Άρχισα και αντιλαμβανόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά. Το μωρό δεν πήγαινε ούτε νηπιαγωγείο, ούτε προδημοτική. Στερείτο κάθε δικαίωμα. Δηλαδή, δικαίωμα μόρφωσης, δικαίωμα κοινωνικοποίησης, δικαίωμα οικογένειας, δικαίωμα αγάπης», τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Σάββα το παιδί «ήταν έγκλειστο μέσα σε ένα δωμάτιο και αυτά δεν είναι διαπιστώσεις μόνο δικές μας. Υπάρχει μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα από φροντιστές που έκαναν καταγγελίες, οι οποίες αποκρύπτηκαν», συμπλήρωσε αναφέροντας ότι από τότε ξεκίνησε ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να υιοθετήσει τον μικρό Άγγελο.

Η κ. Σάββα αφού αναφέρθηκε στις συνέχεια στις ενέργειες στις οποίες προέβη στα τόσα χρόνια που μάχεται για να υιοθετήσει τον μικρό Άγγελο, καθώς και σε μία σειρά από διαπιστώσεις που έκανε, υπέδειξε πως έχει ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις στην οικία της προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει το παιδί.

Ανέφερε ακόμη ότι είχε πολλές συναντήσεις, ακόμη, και με πολιτικούς και άλλους αρμοδίους, υπογραμμίζοντας ότι δεν έλαβε ποτέ οποιαδήποτε απάντηση.

«Εγώ δεν κοιμάμαι την νύχτα. Εγώ δεν έκανα Πάσχα φέτος κι αν δεν έρθει τα Χριστούγεννα ο Άγγελος, ούτε Χριστούγεννα θα κάνω σπίτι μου. Το μωρό δεν επέλεξε αυτόν τον τρόπο ζωής. Κάποιοι άλλοι τον επέλεξαν για εκείνο», τόνισε ζητώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας «για να καθαρίσει αρκετά άτομα από τα σημεία που είναι».

Καταληκτικά και θέλοντας να καταδείξει την αποφασιστικίοτητά της για να υιοθετήσει τον μικρό Άγγελο, η κ. Σάββα υπέδειξε: «Έχει μία Χρύσω και έναν Λάμπρο που θα κινήσει γη και ουρανό για να φύγει από εκεί που είναι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της κ. Σάββα στο βίντεο:

Η ιστορία του μικρού Άγγελου

Αξίζει να αναφερθεί πως, ο μικρός Άγγελος γεννήθηκε το 2014 μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του και εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο γιατί όπως οι ίδιοι είχανε πει ήταν άρρωστος και δεν μπορούσαν να τον μεγαλώσουν, έτσι πήραν μόνο το ένα μωρό.

Ο Άγγελος εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του, επειδή πάσχει από το σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού. Το 2016 είχε δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, η οποία, όμως, αποδείχθηκε ακατάλληλη για να τον φροντίσει, αφού υπέστη κακοποίηση και έτσι το παιδάκι εξακολουθούσε να διαμένει στο Νοσοκομείο.

Ο Άγγελος τόσα χρόνια μετά, έφτασε στην ηλικία των 9,5 ετών να μην έχει ακόμη ένα σπίτι, μια ζεστή αγκαλιά.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top