LIKE ONLINE

Τόσα κοστίζει ένα στρώμα από τρίχα αλόγου – Από το υπόγειο στο Παγκράτι στις κρεβατοκάμαρες των rich & famous - Δείτε βίντεο

Τόσα κοστίζει ένα στρώμα από τρίχα αλόγου – Από το υπόγειο στο Παγκράτι στις κρεβατοκάμαρες των rich & famous - Δείτε βίντεο

Η ιστορία της οικογένειας Βελιβασάκη που ξεκίνησε από την Κρήτη και έφτασε στο Παγκράτι αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Πώς από τα ελληνικά στρώματα έφτασαν να πουλάνε τα κορυφαία στρώματα του κόσμου που στοιχίζουν 500.000 ευρώ και έχουν στις κρεβατοκάμαρές τους οι πλούσιοι και διάσημοι του πλανήτη

Και εγένετο η Candia

Δύο αδέρφια με καταγωγή από την Κρήτη, εργαζόμενοι πλέον στην Αθήνα, ο Χαράλαμπος και ο Μανώλης Βελιβασάκης, γυρνώντας κάποιο βράδυ κουρασμένοι από τη δουλειά διαπίστωσαν πως το στρώμα τους ήταν άβολο και τα ελατήρια ενοχλούσαν το σώμα. Τότε τους ήρθε η ιδέα να φτιάξουν ένα στρώμα το οποίο θα ήταν προσαρμοσμένο στα μέτρα τους και θα ικανοποιούσε τις δικές τους ανάγκες.

«Φύγαμε από το χωριό μας τον Καμαριώτη Κρήτη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή . Η Αθήνα προσφερόταν για οικονομική αναβάθμιση, όχι ποιοτική. Η ασχολία μας με τα στρώματα ξεκίνησε με ένα παράδοξο γεγονός. Ζούσαμε με τον αδελφό μου σ΄ένα διαμέρισμα, τα οικονομικά πενιχρά. Κοιμόμασταν σε ράντζα μισοκατεστραμμένα» θυμάται ο Χαράλαμπος Βελιβασάκης.

Και συνεχίζει την αφήγησή του λέγοντας «Ένα πρωί ξυπνάει ο Μανώλης και πόναγε η μέση του. Ο ύπνος στο ράντζο δεν είναι ό,τι καλύτερο. Μου λέει: Αυτός δεν είναι ύπνος. Θέλεις να γίνουμε στρωματάδες; Το μόνο σίγουρο, που θα εξασφαλίσουμε θα είναι ο ευχάριστος ύπνος. Θα κατασκευάζουμε στρώματα και θα τα δοκιμάζουμε εμείς πρώτοι. Σ΄αυτό που θα κάνουμε τον καλύτερο ύπνο θα του δίνουμε και μια ονομασία…».

Έτσι κι έγινε. «Υπάκουσα στα λεγόμενά του γιατί ήταν και μεγαλύτερος. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Μας κούρασε στην αρχή το υπόγειο και ο μολυσμένος αέρας, αλλά δεν μας πτόησε. Οι λόγοι της επιτυχίας ήταν η συνέπεια, η ποιότητα και η σκληρή δουλειά. Δουλεύαμε από το πρωί ως το βράδυ, και από Δευτέρα ως Σάββατο. Εκεί κάναμε την πρώτη μας μαγιά. Όλα τα κέρδη πήγαιναν για επενδύσεις, σε μηχανήματα και στις καλύτερες πρώτες ύλες”.

Η συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία κατασκευάζει στρώματα και κρεβάτια από το 1973 και σήμερα έχει δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ιδρύθηκε από τους Χαράλαμπο και Εμμανουήλ Βελιβασάκη και βρίσκεται στην 5η δεκαετία λειτουργίας με την δεύτερη γενιά πλέον να έχει αναλάβει τη διοίκηση, ενώ η παραγωγή είναι αποκλειστικά στην Ελλάδα, στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Σπάτα. Σήμερα εργάζονται στην εταιρεία πάνω από 150 άτομα με μεγάλη εξειδίκευση στον κλάδο της στρωματοποιίας και επιπλοποιίας.

Ο συνδυασμός της εμπειρίας, της τεχνολογικής αρτιότητας, της υλοποίησης αξιόπιστων ποιοτικών & καινοτόμων προϊόντων καθώς και το μεράκι, έχουν ως αποτέλεσμα την αλματώδη ανάπτυξη και παρουσία της CANDIAμε πάνω από 80 καταστήματα στην Ελλάδα και 27 σημεία πώλησης σε 12 χώρες στην Ευρώπη αλλά και στην Ασία. «Ηταν ένα όνειρο που ξεκίνησε από ένα υπόγειο και εξελίχτηκε σε κάτι που αγάπησε ο κόσμος. Πίσω από την επιτυχία μας κρύβονται αγωνίες, ρίσκο και πολλές ώρες δουλειάς. Κάναμε τον ύπνο των Ελλήνων πραγματικά …απόλαυση!» αναφέρει στο Lemon Social Eye η οικογένεια.

Το 1983 είναι χρονολογία ορόσημο καθώς τα ανήσυχα παιδιά Βελιβασάκη δημιούργησαν στην Ελλάδα ανατομικό χειροποίητο στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια, με την ονομασία Bodyfix. Παγκοσμίως, είναι μια από τις λίγες εταιρείες κατασκευής στρωμάτων που φτιάχνει τα δικά της ελατήρια. «Είχαμε την ιδέα να εξελίξουμε το προϊόν μας με την υπεξεργασία υφάσματος με λάδι ελιάς, το λεγόμενο Olive Oil Treatment, με ευεργετικά για την ανθρώπινη επιδερμίδα αποτελέσματα» αναφέρει ο Γιάννης Βελιβασάκης.

«Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε πάντα την απόλυτη ποιότητα και εμπειρία ενός καλού ύπνου, να φτιάχνουμε στρώματα που χαρίζουν έναν τόσο χορταστικό και αναζωογονητικό ύπνο ώστε να μπορεί ο καθένας όταν ξυπνά να είναι ξεκούραστος και έτοιμος να απολαύσει την κάθε στιγμή της ημέρας γεμάτος ενέργεια και καλή διάθεση».

«Τα στρώματά μας είναι η πιο απλή μορφή φροντίδας και ευεξίας» αναφέρουν με ενθουσιασμό οι δημιουργοί του brand.

Επανάσταση με στρώματα από τρίχα αλόγου που φτάνουν τα 500.000 ευρώ

Η επιτυχία της οικογένειας Βελιβασάκη και το γεγονός ότι τα στρώματά τους μπήκαν σε κάθε σπίτι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δεν έβαλε φρένο στην περαιτέρω ανησυχία τους για το επόμενο βήμα. Πριν από λίγο καιρό επέκτειναν τις δραστηριότητές τους ανοίγοντας το πρώτο flagship store της κορυφαίας εταιρείας Hästens στην Αθήνα. Η Hästens δεν είναι απλά η καλύτερη, πιο luxury εταιρεία στον κόσμο, είναι σαν να λέμε η Porsche των στρωμάτων.

Είναι τα στρώματα που επιλέγει τόσο η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας όσο και μέλη δυναστών όπως η Ροτσάιλντ, η Μόργκαν αλλά και σταρ του Χόλιγουντ σαν τον Τομ Κρουζ, την Γκουίνεθ Πάλτροου κλ.

Είναι επίσης το στρώμα που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά Emily in Paris.

Η Hästens, η οποία ιδρύθηκε στη Σουηδία το 1852, είναι μια οικογενειακή εταιρεία έκτης γενιάς που κατασκευάζει τα πιο πολυτελή κρεβάτια και στρώματα στον κόσμο. Η αποστολή της εταιρείας είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται και δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όλα τα προϊόντα είναι απολύτως χειροποίητα με τη μέγιστη προσοχή και επιμονή στη λεπτομέρεια και χιλιάδες εργατοώρες παρασκευής.

«Τα κρεβάτια Hästens είναι γνωστά για την απίστευτη άνεση και στήριξή τους και χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες, διασημότητες, αθλητές» αναφέρει ο Γιάννης Βελιβασάκης.

Ο Λάκης Γαβαλάς και τα Σουηδικά πούπουλα

Ο εκκεντρικός, very stylist Λάκης Γαβαλάς είναι ένας άνθρωπος που έχει γαλουχηθεί στην πολυτέλεια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που η οικογένεια Βελιβασάκη και η Hästens τον έχρισαν luxury advisor στην Ελλάδα. «Τα ωραιότερα όνειρα τα κάνουμε ξύπνιοι. Αν πρέπει όμως να κοιμηθούμε για να τα απολαύσουμε, καλύτερα στα κορυφαία στρώματα Hästens» αναφέρει στο Lemon Social Eye ο Λάκης Γαβαλάς.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top