ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανική Κυβέρνηση: Εξετάζει αξιοποίηση των βάσεων στην Κύπρο για αποστολή βοήθειας στη Γάζα

Βρετανική Κυβέρνηση: Εξετάζει αξιοποίηση των βάσεων στην Κύπρο για αποστολή βοήθειας στη Γάζα

Μία ακόμα αναφορά σε πιθανό ρόλο των βάσεων που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο στη διαδικασία προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, έκανε στέλεχος της βρετανικής Κυβέρνησης.

Σε ενημέρωση προς την ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ σημείωσε ότι το Λονδίνο προτρέπει την ισραηλινή κυβέρνηση να αυξήσει την ανθρωπιστική πρόσβαση προς τη Γάζα.

«Αυτή τη στιγμή», συνέχισε ο κ. Μίτσελ, «εκτιμούμε ότι η ξηρά προσφέρει για την ώρα την πιο βιώσιμη και ασφαλή οδό για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στις ποσότητες που απαιτούνται, αλλά εξετάζουμε επίσης επιλογές από αέρος και θαλάσσιες, περιλαμβανομένων μέσω των βάσεών μας στην Κύπρο».

Το βράδυ της Δευτέρας, στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του εκάστοτε πρωθυπουργού περί εξωτερικής πολιτικής σε δεξίωση στο Σίτι, ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε δηλώσει έτοιμος να αξιοποιήσει τις βρετανικές βάσεις στο πλαίσιο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top