ΔΙΕΘΝΗ

Έντονη δυσαρέσκεια της Κίνας για το «δικτάτορας» του Μπάιντεν για τον Σι Τζινπίνγκ - «Ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση»

Έντονη δυσαρέσκεια της Κίνας για το «δικτάτορας» του Μπάιντεν για τον Σι Τζινπίνγκ - «Ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση»

Τι κι αν η συνάντηση Μπάιντεν – Σι Τζινπίνγκ έγινε σε καλό κλίμα; Με το που τελείωσε υπήρξαν αμέσως νέες δηλώσεις δυσαρέσκειας από την Κίνα, καθώς ο Μπάιντεν είπε τον Κινέζο πρόεδρο «δικτάτορα» στην συνέντευξη τύπου για τη συνάντηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε πως ο χαρακτηρισμός αυτός από τον Μπάιντεν ήταν εξαιρετικά εσφαλμένος και πως συνιστά ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση.

«Αυτό το είδος δηλώσεων είναι εξαιρετικά εσφαλμένο και αποτελεί ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση. Η Κίνα αντιτίθεται κατηγορηματικά», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Υπάρχουν πάντα κακόβουλοι άνθρωποι που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στις σινοαμερικανικές σχέσεις και οι οποίοι δεν θα το πετύχουν», πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί.


Η δήλωση Μπάιντεν
Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν, μετά τη συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ στην Καλιφόρνια, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως εξακολουθεί πάντα να θεωρεί αυτόν τον τελευταίο «δικτάτορα», επαναλαμβάνοντας έναν χαρακτηρισμό που έχει προκαλέσει αγανάκτηση και αντιδράσεις από πλευράς Πεκίνου.

«Είναι δικτάτορας με την έννοια ότι κυβερνά μια χώρα, μια κομμουνιστική χώρα, όπου η μορφή διακυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στις μπροστινές θέσεις, εκεί που γίνονταν οι δηλώσεις, καθόταν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δεν φαίνεται να… ενθουσιάστηκε από τα όσα είπε ο πρόεδρος.

Κάμερα έπιασε τον Μπλίνκεν να αντιδρά τη στιγμή που ο Μπάιντεν λέει πως ο Σι Τζινπινγκ είναι δικτάτορας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top