ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτης Χαμάς: Το Ισραήλ δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους του, συνεχίζουμε

Ηγέτης Χαμάς: Το Ισραήλ δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους του, συνεχίζουμε

Με ένα νέο απειλητικό μήνυμα «χτυπά» και πάλι ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Αφού δήλωσε ότι αποτελεί βεβαιότητα πως οι Παλαιστίνιοι θα αντέξουν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και θα βγουν νικητές από τον πόλεμο, τόνισε «αν ο εχθρός θέλει να είναι μακρά η μάχη, εμείς θα αντέξουμε ακόμη περισσότερο».

Πρόσθεσε ότι μετά από βδομάδες πολέμου και παρά τις «βάρβαρες» ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, ο παλαιστινιακός λαός απέτρεψε τα σχέδια του Ισραήλ.

«Ο εχθρός δεν μπόρεσε να πετύχει κανέναν από τους στόχους του» υποστήριξε δε ο Χανίγια.

Ο επικεφαλής της Χαμάς ευχαρίστησε επίσης τους περιφερειακούς συμμάχους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, χωρίς να τους κατονομάσει.

«Χαιρετίζω τα μέτωπα αντίστασης που συνέβαλαν σε αυτή τη μάχη μέσω της στρατηγικής ισορροπίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλιά του γίνονται μία μέρα αφότου η Χαμάς διέψευσε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που ανέφερε ότι το Ιράν είχε ενημερώσει την παλαιστινιακή ομάδα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ότι η Τεχεράνη δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν το σπίτι του αρχηγού της Χαμάς που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν μέσα στο σπίτι την ώρα του βομβαρδισμού βρισκόταν η οικογένειά του. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο Χανίγια δεν βρίσκεται καν στην Γάζα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top