ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάσικος: Αναγκαία και επιβεβλημένη η ενότητα πολιτικής ηγεσίας και λαού

Χάσικος: Αναγκαία και επιβεβλημένη η ενότητα πολιτικής ηγεσίας και λαού

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να ενώνουν τις δυνάμεις τους, να ενισχύουν και να εμπλουτίζουν τις μεταξύ τους συνέργειες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, Δήμοι και Κοινότητες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε  χαιρετισμό του που ανέγνωσε  η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, στο πλαίσιο της τελετής διδυμοποίησης της Κοινότητας Χλώρακας με το Δήμο Σαλαμίνας Ελλάδος απόψε, ο κ. Χάσικος είπε πως αυτό επιβάλλεται εκ των πραγμάτων, μέσα από την κοινή ιστορική μας διαδρομή, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε πως αυτή η διδυμοποίηση βρίσκει, χρονικά, τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα σε δύσκολες συγκυρίες και ευαίσθητες καταστάσεις, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, και λόγω των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα και των διαβουλεύσεων που διεξάγονται στην Κύπρο για επίλυση του εθνικού μας θέματος και τερματισμό της διαίρεσης της νήσου.

Επεσήμανε επίσης πως η ενότητα πολιτικής ηγεσίας και λαού είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε προηγουμένως αναγκαία και επιβεβλημένη, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις, για να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, συμπλήρωσε.

Ευχήθηκε επίσης να ευοδωθούν οι προσπάθειες και οι θυσίες του λαού, τόσο εδώ στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Η Χλώρακα και η Σαλαμίνα, συνέχισε ο Υπουργός,  είναι δύο ζωντανά και δυναμικά  κύτταρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το βλέμμα στραμμένο στην οικονομική ανάπτυξη, τον τουρισμό και την ευημερία, προς όφελος πρώτα των μόνιμων κατοίκων τους.

Η Χλώρακα πρόσθεσε, δεν είναι πλέον η φτωχή κοινότητα του 1955-59, όπου, λόγω της έρημης και απομονωμένης τότε ακτής, είχε επιλεγεί  ως ο τόπος για τη μυστική άφιξη από την Ελλάδα του Στρατιωτικού Αρχηγού του Αγώνα της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα Διγενή και για την παραλαβή των πρώτων φορτίων οπλισμού.

Η Χλώρακα, σήμερα, είπε, είναι μια ανεπτυγμένη τουριστική περιοχή, με σύγχρονα κτίρια, υποδομές και ανέσεις, χάρις στην εργατικότητα των κατοίκων της, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την οικονομική ανάπτυξη.

Το ίδιο, συνέχισε, ισχύει και για το Δήμο της Σαλαμίνας Ελλάδος, που είναι ένα ζωντανό μνημείο ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top