ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Νομοσχέδιο του κυβερνώντος κόμματος κατά της πολιτικής ξένων παρεμβάσεων

Ουγγαρία: Νομοσχέδιο του κυβερνώντος κόμματος κατά της πολιτικής ξένων παρεμβάσεων

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν υπέβαλε ένα νομοσχέδιο για την «προστασία της εθνικής κυριαρχίας» στο κοινοβούλιο την Τρίτη για να υπερασπιστεί την αδικαιολόγητη πολιτική παρέμβαση ξένων ατόμων ή ομάδων, σύμφωνα με το Reuters.

Το νομοσχέδιο έρχεται εν μέσω εντατικοποίησης της εκστρατείας του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και στο πλαίσιο στο οποίο, τα τελευταία 13 χρόνια, ο εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τον σεβασμό της δημοκρατίας. δικαιώματα στην Ουγγαρία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, στην εξουσία από το 2010, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι θα υπονόμευε τη δημοκρατία της χώρας του.

Το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή αρχή για τη διερεύνηση και την παρακολούθηση των κινδύνων πολιτικής παρέμβασης και θα προτείνει αλλαγές στους κανονισμούς. Θα τιμωρούσε επίσης με φυλάκιση έως και τριών ετών την απαγορευμένη εξωτερική χρηματοδότηση κομμάτων ή ομάδων που συμμετέχουν στις εκλογές.

«Η κυριαρχία της Ουγγαρίας επηρεάζεται – και επίσης θέτει αυξημένο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια – εάν η πολιτική εξουσία καταλήξει στα χέρια προσώπων ή οργανώσεων που εξαρτώνται από οποιαδήποτε ξένη δύναμη, οργάνωση ή πρόσωπο», αναφέρει το σχέδιο νόμου.

Οι νομοθέτες θα πρέπει να συζητήσουν το νομοσχέδιο πριν την τελική έγκριση.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο που επιτρέπει στη Fidesz να αλλάξει τη νομοθεσία, κέρδισε την τέταρτη συντριπτική του νίκη του το 2022.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, συνέπεσε με την έναρξη μιας εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και μιας αντι-ΕΕ δημοσκόπησης για τις πολιτικές της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την Ουκρανία και των ενταξιακών συνομιλιών στην ΕΕ αυτής της χώρας.

Πηγή: Agerpres.ro/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top