ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και οι ιστορίες τους - Δείτε εικόνες και βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και οι ιστορίες τους - Δείτε εικόνες και βίντεο

Δεκατρείς Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και έφτασαν στο Ισραήλ όπου μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο πριν επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν έπειτα από 49 ημέρες αιχμαλωσίας:

Τα ονόματα και οι ηλικίες των 13 Ισραηλινών που επέστρεψαν στο Ισραήλ:

Doron Katz Asher 34 ετών,

Raz Asher 5 ετών,

Aviv Asher 2 ετών,

Daniele Aloni 45 ετών,

Emilia Aloni 6 ετών,

Ruth Munder 78 ετών,

Keren Munder 54 ετών,

Ohad Munder 9 ετών,

Adina Moshe 72 ετών,

Hanna Katzir 76 ετών,

Margalit Mozes 77 ετών,

Channah Peri 79 ετών,

Yaffa Adar 85 ετών.

Παράλληλα, δέκα Ταϊλανδοί όμηροι και ένας Φιλιππινέζος απελευθερώθηκαν επίσης από τη Γάζα στο πλαίσιο συμφωνίας με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου και μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο νότια του Τελ Αβίβ.

Την ίδια στιγμή, 39 Παλαιστίνιοι - 24 γυναίκες και 15 έφηβα αγόρια - απελευθερώθηκαν από ισραηλινές φυλακές στη Δυτική Όχθη.

Daniele Aloni: Η 45χρονη που συμμετείχε σε προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς

Η Daniele Aloni, που απήχθη από το κιμπούτς Nir Oz μαζί με την κόρη της Emilia, είχε εμφανιστεί σε προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς.

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο στο οποίο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η παλαιστινιακή οργάνωση, διακρίνονταν τρεις Ισρηλινές γυναίκες που είχαν απαχθεί και βρίσκονταν στη Γάζα, και κατηγορούσαν την κυβέρνηση Νετανιάχου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν.

 

 

Στο βίντεο που φέρεται να «τραβήχτηκε» στις 29 Οκτωβρίου, η Danielle Aloni είπε ότι κρατούνταν αιχμάλωτες από τη Χαμάς και κατηγόρησε την ισραηλινή ηγεσία για το γεγονός ότι κανείς δεν κατάφερε να τους σώσει στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ.

Hanna Katzir: Είχε κηρυχθεί «νεκρή» από την Ισλαμική Τζιχάντ

Η Χάνα Κατζίρ, η οποία είχε κηρυχθεί «νεκρή» τις προηγούμενες ημέρες από την Ισλαμική Τζιχάντ είναι τελικά μεταξύ των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η 76χρονη, είναι μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά έξι εγγονιών και είχε απαχθεί από το Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Iσραήλ.

Yaffa Adar: Τη μετέφεραν σε αμαξίδιο του γκολφ στη Γάζα

Ανάμεσα στους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς είναι και η 85χρονη Yaffa Adar.

Η 85χρονη απήχθη από το Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου και η οικογένειά της είχε ανησυχήσει καθώς δεν μπορούσε να την εντοπίσει. Αργότερα, εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειχναν την Yafa Adar να οδηγείται με ένα αμαξίδιο του γκολφ στη Γάζα, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα.

 

Μερικοί μάλιστα υπέθεσαν ότι η ακλόνητη συμπεριφορά της στο βίντεο ίσως σήμαινε ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, σύμφωνα με τους Times of Israel. Όχι όμως η οικογένειά της: «Ήξερε απολύτως τι συνέβαινε γύρω της. Δεν πανικοβλήθηκε» είχε πει η εγγονή της.

Η Adar έχει τρία παιδιά, οκτώ εγγόνια και επτά δισέγγονα. Ένα από τα εγγόνια της, ο Tamir Adar, 38 ετών, απήχθη μαζί της και φέρεται να κρατείται ακόμη από τη Χαμάς, σύμφωνα με το Sky News.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top