ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης: €10 εκατ. από το ΙδΕΚ για ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για ενίσχυση του τομέα της Ενέργειας

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης: €10 εκατ. από το ΙδΕΚ για ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για ενίσχυση του τομέα της Ενέργειας

Συνεχίζοντας την σταθερή πορεία επίτευξης στόχων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Κύπρος το Αύριο», και έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση από το σχέδιο REPowerEU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος και επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) προκηρύσσει δύο νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για ενίσχυση του τομέα της Ενέργειας.

Το πρώτο αφορά τη νέα πρόσκληση του προγράμματος «Έρευνα στις Επιχειρήσεις-Ενέργεια», ύψους €4 εκατομμυρίων, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος στην παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Απώτερος σκοπός είναι η ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να τύχουν αξιοποίησης από οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο.

Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €200.000 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/40T14tH. Η υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Ιανουαρίου 2024.

Το δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, φέρει την ονομασία «CO-DEVELOP- REPowerEU» και έχει προϋπολογισμό ύψους €6 εκατομμυρίων, ενώ η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €600.000. Σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και οργανισμών έρευνας για τον από κοινού σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και οικονομικά αποδοτικών λύσεων σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή απόδοση στη βιομηχανία, η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η διασφάλιση της ανθεκτικότητας και ασφάλειας των ενεργειακών συστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορείς που θα επιλεγούν για χρηματοδότηση θα έχουν αυτόματα τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις δωρεάν υποστηρικτικές υπηρεσίες καινοτομίας και τα εργαλεία μεταφοράς γνώσης που προσφέρει το Ίδρυμα.

Τα προγράμματα λειτουργούν ως εργαλείο για ανάπτυξη συνεργασιών, μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπορική αξιοποίηση της έρευνας, ενώ αποτελούν, παράλληλα, κινητήριο μοχλό για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων καθώς και για την επιτάχυνση της μετάβασης σε μία σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και βιώσιμη οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του ΙδΕΚ στο τηλ.: 22205000 ή μέσω email στο [email protected].

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top