ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Αισθητή η μείωση – Ποιο το ποσό και μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ η επιδότηση

Λογαριασμοί ρεύματος: Αισθητή η μείωση – Ποιο το ποσό και μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ η επιδότηση

Αισθητή θα είναι η μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος που θα λαμβάνουμε τους επόμενους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνας Παπαδοπούλου στο ThemaOnline.

«Η μείωση αυτή ξεκίνησε από 1η Νοεμβρίου και οφείλεται στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Πολιτεία», είπε συγκεκριμένα.

«Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, θα υπάρχει επιδότηση στην αύξηση του κόστους ενέργειας και θα είναι σε ισχύ για 4 μήνες. Δηλαδή από 1η του Νοέμβρη μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις τιμές, η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «μειώθηκαν κατά 11,75% σε σχέση με τον αντίστοιχο ενδεικτικό λογαριασμό του προηγούμενου μήνα. Η κιλοβατόρα τον προηγούμενο μήνα ήταν 35 σεντ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ενώ τώρα με την επιδότηση είναι 30 σεντ», σημείωσε.

Θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα, εξήγησε ότι «για ένα λογαριασμό οικιακού πελάτη με 1000 κιλοβατόρες πριν την επιδότηση θα πλήρωνε 350 ευρώ ενώ τώρα θα κληθεί να πληρώσει 300 ευρώ»

«Η διαφορά είναι αισθητή»

Μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, αναφέρθηκε και στις τιμές των υγρών καυσίμων διεθνώς, τονίζοντας ότι «υπάρχει ακόμη ένα θετικό διότι οι τιμές των υγρών καυσίμων έπεσαν. Αυτές οι μειώσεις στα καύσιμα θα γίνουν αισθητές και στα τιμολόγια μας ετεροχρονισμένα. Έχουμε αποθέματα καυσίμου για να μας αρκούν για 3 μήνες, άρα το καύσιμο που αγοράζουμε σε πιο χαμηλή τιμή θα το χρησιμοποιήσουμε για μετά και θα έχει κι άλλη μείωση στους λογαριασμούς μας»

Καταλήγοντας, η κυρία Παπαδοπούλου, επισήμανε ότι «οι διευκολύνσεις στους λογαριασμούς παραμένουν»

«Κάνουμε σχέδια εξόφλησης αν όντως κάποιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Υπάρχουν όμως κάποιοι που το εκμεταλλεύονται», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top