ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικές εικόνες από το σεισμό 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Βίντεο

Συγκλονιστικές εικόνες από το σεισμό 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Βίντεο

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων.

Αμέσως μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή ως τις ακτές της Ιαπωνίας.

Οι αρχές των Φιλιππίνων προειδοποίησαν για καταστροφικό τσουνάμι που θα μπορούσε να απειλήσει ανθρώπινες ζωές και κάλεσαν τους κατοίκους των επαρχιών Σουριγκάο ντελ Σουρ και Ανατολικού Νταβάο να μετακινηθούν προς το εσωτερικό.

Περίπου 45.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πολλοί προσπαθούν να φθάσουν σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο με τα πόδια ή το αυτοκίνητο.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε και η Ιαπωνία για τις δυτικές ακτές της στον Ειρηνικό. Το τσουνάμι, τα κύματα του οποίου εκτιμάται να έχουν ύψος ενός μέτρου, πιθανόν να φθάσει στην Ιαπωνία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τοπική ώρα (βράδυ Σαββάτου στην Ελλάδα), μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Σεισμοί σημειώνονται καθημερινά στις Φιλιππίνες, καθώς το αρχιπέλαγος βρίσκεται στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού, μια περιοχή με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα που εκτείνεται από την Ιαπωνία και τη νοτιοανατολική Ασία έως τη λεκάνη του Ειρηνικού.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top