ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο κόμμα Volt Cyprus είναι γεγονός - Αυτά είναι τα μέλη Πολιτικού και Εκτελεστικού Γραφείου

Το νέο κόμμα Volt Cyprus είναι γεγονός - Αυτά είναι τα μέλη Πολιτικού και Εκτελεστικού Γραφείου

Ιδρύθηκε σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2023 στην Λευκωσία, το νέο πολιτικό κόμμα με την επωνυμία Βολτ Κύπρος (Volt Cyprus).

Το Βολτ αποτελεί ένα δημοκρατικό, προοδευτικό και πραγματιστικό κόμμα, με σύγχρονη δομή και οργάνωση. Εντάσσεται και συμμετέχει ισότιμα στο Πανευρωπαϊκό Κίνημα Volt Europa, όπου μαζί με τα υπόλοιπα Volt της Ευρώπης, συνδιαμορφώνουν ενεργά τις πολιτικές και τις δράσεις του.

Ταυτόχρονα, ως Βολτ Κύπρος, χαράσσει αυτόνομα τις πολιτικές και τις θέσεις που αφορούν τη χώρα μας, υιοθετώντας μέσα από τις ευρύτερες πολιτικές ζυμώσεις στο ευρωπαϊκό δίκτυο του Volt Europa, τις καλύτερες, δοκιμασμένες και εφαρμόσιμες πρακτικές.

Βασικός και διαρκής σκοπός του νέου πολιτικού κόμματος Βολτ, είναι να καταστεί μία πολιτική δύναμη που θα συμβάλει αποτελεσματικά στον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, των θεσμών, της κοινωνίας και κάθε πτυχής της δημόσιας ζωής. Στοχεύει παράλληλα, στην εμβάθυνση των Ευρωπαϊκών θεσμών στην χώρας μας, ώστε να συνδράμει στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την εξέλιξη, την ενοποίηση και την ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το κίνημα και τα μέλη του, βασικός πυλώνας επίτευξης των στόχων του, είναι η ειρήνη και η επανένωση της Κύπρου μέσα από την οριστική επίλυση του Κυπριακού.

Το ιδρυτικό και καταστατικό συνέδριο του Βολτ, που έλαβε χώρα σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Αντωνίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ καθώς και των Τουρκοκυπριακών κομμάτων TDP και Yeni Kibris Partisi (New Cyprus Party). Ειδικό χαιρετισμό απηύθυνε ο νεοκλεγής Συμπρόεδρος του Volt Europa κ. Mels Klabbers, ο οποίος ήταν παρών στο Συνέδριο.

Από πλευράς Βολτ, τον δικό του χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Πιέρος Κάρουλλας, μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής Βολτ. Ο κ. Κάρουλλας ανέφερε πως αν κάτι μπορεί να επιτύχει το Βολτ αυτό είναι να ενισχύσει τη φωνή του ορθολογισμού και της μετριοπάθειας. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να συστρατευθούν με το Βολτ. «Να εργαστούμε όλοι μαζί, ο καθένας και η καθεμία με τις δικές του δυνάμεις, για τα δικαιώματα των πολιτών, για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας πίσω, για τις ευθύνες που δεν αποδίδονται, για την ειρήνη, τη συμφιλίωση στον τόπο μας».

Το μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής κ. Hulusi Kilim στη δική του ομιλία, υπογράμμισε ότι σήμερα κάνουμε ένα βήμα που αλλάζει το παιχνίδι στην πολιτική ζωή της Κύπρου. «Ξεκινάμε μια πολιτική οργάνωση διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ένας πολιτικός σχηματισμός που συγκεντρώνει όλες τις κοινότητες της Κύπρου από τη ίδρυση του και στοχεύει να είναι η φωνή όλων των Κυπρίων.

Σε ομιλία της η κ. Ροδούλα Δημητριάδη, επίσης μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής, τόνισε πως φάρος και πυξίδα μας είναι οι αρχές της ισότητας, της ειρήνης και της επανένωσης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολυπολιτισμικότητας, της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης. Οι αρχές και οι αξίες ενός κοσμικού κράτους, με σύγχρονη, οικουμενική και δημοκρατική παιδεία.

Εκ μέρους της Ιδρυτικής Επιτροπής, η κ. Ανδρομάχη Σοφοκλέους στην ομιλία της, παρουσίασε τις βασικές αρχές και αξίες του νέου κινήματος. «Το Βολτ, έχει λόγο ύπαρξης, γιατί δυσφορούμε αλλιώς, γιατί θέλουμε φως στο σκοτάδι της συντηρητικοποίησης, της διαφθοράς, της πολιτικής διολίσθησης. Γιατί θέλουμε να δοκιμάσουμε να πούμε και την δική μας αλήθεια και να την υπερασπιστούμε πολιτικά. Γιατί χρειάζεται ένας νέος χώρος, χωρίς βαρίδια που δεν θα δεσμεύεται με εξαρτήσεις», σημείωσε.

Το συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την παρουσίαση προς τα μέλη, του προτεινόμενου Καταστατικού από τον κ. Χαρίλαο Βελάρη. Το Καταστατικό του Βολτ επικυρώθηκε από τα μέλη ενώ στη συνέχεια επικυρώθηκε το πρώτο προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος (επισυνάπτεται) το οποίο θα οδηγήσει το κόμμα στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές και δημοτικές εκλογές καθώς και στο πρώτο του εκλογικό συνέδριο εντός ενός έτους.

Σε κοινή του δήλωση το Πολιτικό Συμβούλιο ανάφερε πως, «Όραμά μας είναι μια ενωμένη Κύπρος της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη. Καλούμε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσά μας να συμπαραταχθεί μαζί μας, ώστε το Βολτ να αποτελέσει εκείνη την πολιτική δύναμη που θα καταστεί καταλύτης για τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η κοινωνία και ο τόπος μας».

Αμέσως μετά το Καταστατικό Συνέδριο, συγκλήθηκε το 25μελές Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε τη σύνθεση του 9μελούς Εκτελεστικού Γραφείου το οποίο καταρτίζεται ως ακολούθως:
Συμπρόεδρος, Αλεξάνδρα Ατταλίδου
Συμπρόεδρος, Χαρίλαος Βελάρη
Συν-αντιπρόεδρος, Ανδρομάχη Σοφοκλέους
Συν-αντιπρόεδρος, Πάνος Παρράς
Εκπρόσωπος Τύπου, Πιέρος Κάρουλλας
Γενικός Γραμματέας, Hulusi Kilim
Οργανωτικός Γραμματέας, Κατερίνα Κονή
Οικονομικός Γραμματέας, Λάμπρος Διονυσίου
Γραμματέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, Ροδούλα Δημητριάδου

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top