ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη η Λευκωσία για αξιοποίηση ευκαιριών για το Κυπριακό - Παραμένει η κατάσταση σε Αγ. Δομέτιο και Πύλα

Έτοιμη η Λευκωσία για αξιοποίηση ευκαιριών για το Κυπριακό - Παραμένει η κατάσταση σε Αγ. Δομέτιο και Πύλα

Γνωρίζω πολύ καλά τί επιδιώκουμε μέσα απο τις διαπραγματεύσεις και οποιαδήποτε ευκαιρία μου δίνεται να είστε σίγουροι ότι θα την αξιοποιήσω, διαμήνυσε το ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η δική μας πλευρά γνωρίζει τί ακριβώς επιδώκει, επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι ανοικτός στην οποιαδήποτε πρόσκληση, συνάντηση με τον Ερσιν Τατάρ.

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία βρίσκεται στο περίμενε σε ότι αφορά στην αντίδραση της τουρκικής πλευράς για διορισμό Απεσταλμένου για το κυπριακό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόκεται για γυναίκα προερχόμενη απο χώρα της Λατινικής Αμερικής. Οι προηγούμενες προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ για διορισμό Απεσταλμένου έπεσαν στο κενό, αφού η τουρκική πλευρά δεν έκανε αποδεκτή την επιλογή του Αντόνιο Γκουτέρες για την Αυστραλή πολιτικό, με τη δικαιολογία ότι προέρχεται απο χώρα της κοινοπολιτείας. Η τουρκική πλευρά δεν θέλει ούτε να ακούσει για Απεσταλμένο προερχόμενο απο χώρα της ΕΕ.

Η τουρκική πλευρά συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες με το πιό πρόσφατο παράδειγμα τον Άγιο Δομέτιο, αλλά και τη στασιμότητα που παρατηρείται με τα έργα στην Πύλα.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο Αλιμ Σιντίκ ανέφερε πως "η κατάσταση στην Πύλα και στον Άγιο Δομέτιο παραμένει η ίδια" ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες απο πλευράς ΗΕ για αποκατάσταση του status quo.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top