ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη: «Το εθελοντικό κίνημα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης»

Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη: «Το εθελοντικό κίνημα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης»

Η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη διαβεβαίωσε ότι για την παρούσα διακυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, ακολουθεί μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση και διακατέχεται από κοινωνική ευαισθησία, το εθελοντικό κίνημα αποτελεί έναν πολύτιμο συνεργάτη και ένα συνοδοιπόρο στις προσπάθειες για άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, υπεύθυνου και συμμετοχικού κράτους.

Σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση για τη “Διεθνή Ημέρα Εθελοντών”, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, η κ. Καρσερά - Χριστοδουλίδη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η κοινωνία των πολιτών θα συνεχίσει να λειτουργεί επικουρικά για την εξυπηρέτηση νέων και μελλοντικών αναγκών της κοινωνίας, πάντοτε με την ανάλογη στήριξη από πλευράς του κράτους, "έτσι ώστε μαζί, μέσα από συνέργειες, να εξεύρουμε λύσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των συμπολιτών μας στον μέγιστο βαθμό και θα οικοδομήσουμε ένα πιο σύγχρονο και δίκαιο κράτος.

Είπε ότι η καθιέρωση της Ημέρας του Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, για όλους τους ανθρώπους ανά το παγκόσμιο οι οποίοι βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή σε περιόδους κρίσεων και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να εκφράσουμε εκτίμηση και ευγνωμοσύνη απέναντι στην πολύτιμη προσφορά όλων των εθελοντών.

"Είναι πολύτιμος ρόλος που διαδραματίζετε πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη, ταγμένοι στο κοινό καλό, σε τομείς ή θέματα που χρήζουν συλλογικής και άμεσης αντιμετώπισης, υποστηρίζοντας το έργο των αρμόδιων Αρχών και των κρατικών υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους, καλύπτοντας ενδεχομένως διαχρονικά κενά ή αντιμετωπίζοντας στρεβλώσεις, ανέφερε απευθυνόμενη στους εθελοντές.

Η κ. Καρσερά - Χριστοδουλίδη επεσήμανε ότι ο εθελοντισμός έχει βαθιές ρίζες στην Κύπρο με διαχρονική παρουσία και προσφορά ιδιαίτερα στα θέματα ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, τομέα με τον οποίο έχει κυρίως ταυτιστεί.

«Ωστόσο, ο εθελοντισμός και η ενεργός πολιτότητα αφορούν οριζόντια όλους τους τομείς της κοινωνίας, στους οποίους πρέπει να επενδύσουμε για να οικοδομήσουμε ένα κράτος πρότυπο. Επενδύοντας στον εθελοντισμό, επενδύεις σε μια κοινωνία συμπεριληπτική που όλα τα μέλη της θα ζουν με αξιοπρέπεια, αποδοχή, δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες. Θα προσφέρουν, δεν θα λαμβάνουν μόνο», πρόσθεσε.

Έχουμε την τιμή, συνέχισε, η πατρίδα μας να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πολύ λίγες χώρες τις ΕΕ που έχουν ολοκληρωμένη πολιτική για την κοινωνία των πολιτών, αλλά και τις δράσεις του εθελοντικού κινήματος. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο, είπε, σε όλους εσάς που πιστεύετε στην ανιδιοτελή προσφορά και στις αξίες που πρεσβεύει ο εθελοντισμός, μετουσιώνοντας τα λόγια σε πράξεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top