ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Στο μικροσκόπιο» ειδικών εκπαιδευτών τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη – Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών

Θεσσαλονίκη: «Στο μικροσκόπιο» ειδικών εκπαιδευτών τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη – Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας έχουν μεταφερθεί από την Κυριακή, τα τρία σκυλιά κατασπάραξαν την 50χρονη στη Νεοχωρούδα, στη Θεσσαλονίκη, με το πόρισμα για την κατάστασή τους να αναμένεται εντός ημερών.

Τα τρία σκυλιά ποιμενικού τύπου -κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 45 κιλά- παρελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά το θάνατο της άτυχης Ελισάβετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από ειδικά κλιμάκια δεν παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά και με τη συνεργασία του δήμου Ωραιοκάστρου και της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας, με κατάλληλους εκπαιδευτές, όπου και παρακολουθούνται εντατικά.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος των τριών σκυλιών

Ο ιατρικός τους φάκελος έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών και αναμένεται η εφαρμογή ενός πολυεπίπεδου πρωτοκόλλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έλεγχο για τσιπάκια, εμβολιασμούς, κατάσταση υγείας, δερματικές παθήσεις και στενή παρακολούθηση.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας, οι δύο καταρτισμένοι εκπαιδευτές θα αποστείλουν το σχετικό πόρισμα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εισαγγελία.

Τι εκτιμούν οι Αρχές για τη θανατηφόρα επίθεση των σκυλιών

Πηγές που επικαλείται το τοπικό σάιτ εκτιμούν ότι το επικρατέστερο σενάριο πίσω από την εξαιρετικά βίαιη επίθεση των σκυλιών κατά της 50χρονης, είναι η αλληλουχία αρνητικών γεγονότων.

Για παράδειγμα, ο θόρυβος από το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε ο κηπουρός για τις εργασίες στην αυλή και τα κλαδιά που κρατούσε η 50χρονη εκτιμάται ότι αναστάτωσαν τα τρία σκυλιά και σε συνδυασμό με τη φαινομενική περιθωριοποίηση -η οποία καταγγέλθηκε από τους κατοίκους της περιοχής- ήρθε η τραγική κατάληξη.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν όλα τα σενάρια ενώ η επιστροφής των σκυλιών στον 37χρονο ιδιοκτήτη τους εναπόκειται στην κρίση της δικαιοσύνης.

Σήμερα η κηδεία της 50χρονης

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 50χρονης που έχασε τη ζωή της μετά τη σοκαριστική επίθεση των τριών σκυλιών.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου Νεοχωρούδας.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top