ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Σταυρινίδης: Πολύ καλή η εισπραξιμότητα του Συνεργατισμού από τα ΜΕΔ

Γ. Σταυρινίδης: Πολύ καλή η εισπραξιμότητα του Συνεργατισμού από τα ΜΕΔ

Ο Συνεργατισμός έχει μια πολύ καλή εισπραξιμότητα στο χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), δήλωσε σήμερα ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας Γιάννος Σταυρινίδης.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας εξαγγέλθηκαν δύο νέα χρηματοδοτικά σχέδια ενεργειακών επενδύσεων, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι η αντιμετώπιση των ΜΕΔ αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα του Συνεργατισμού.

“Έχουμε προχωρήσει με την πρόσληψη δύο συμβούλων, οι οποίοι είναι ήδη μαζί μας και έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο 12μηνο σχέδιο, το οποίο αναμένουμε ότι θα μας δώσει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και θα έρθει να προσθέσει πάνω στα ήδη πολύ καλά αποτελέσματα που πιστεύουμε ότι έχουμε”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι “το θέμα των αναδιαρθρώσεων των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων είναι θέμα εμπιστοσύνης, είναι θέμα διάθεσης για συνεργασία. Να σας πω ότι τα νοικοκυριά είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν απ` ό,τι οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θα σε φέρουν αντιμέτωπο με τους δικηγόρους τους, με τους λογιστές τους και με όλους αυτούς τους μηχανισμούς που έχουν για να δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις από όσες προβλέπει η διαδικασία”.

“Οπότε δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί, τουναντίον έχουμε μια πολύ καλή εισπραξιμότητα στο χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων μας και ο λόγος είναι ότι ο νοικοκυραίος δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να διακινδυνεύσει την περιουσία του, την κατοικία του που έχει και μια συναισθηματική αξία σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που μπορεί μια επιχείρηση να έχει κάνει μια επένδυση, η οποία στο τέλος της ημέρας δεν έχει αποδώσει, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συναισθηματική σύνδεση”, είπε.

Σ` αυτό το θέμα, πρόσθεσε, “νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο, απλώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος”.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την ιστοσελίδα ακινήτων του Συνεργατισμού, ο κ. Σταυρινίδης είπε ότι “στην πρώτη πιλοτική φάση που βγήκε στον αέρα αυτή η ιστοσελίδα, όπως ενδεχομένως θα είδατε, ήταν μεγάλες αναπτύξεις προς πώληση και αφορούσαν ακίνητα αποκλειστικά του Συνεργατισμού και όχι πελατών μας”.

“Έχουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία αποτυπώσει μια χρήσιμη πραγματικότητα ότι δεν βρισκόμαστε στη φάση εκείνη του οικονομικού κύκλου που υπάρχει διάθεση για σημαντικές επενδύσεις σε μεγαλύτερες αναπτύξεις”, είπε σημειώνοντας ότι “δυστυχώς το ενδιαφέρον ήταν εντελώς πενιχρό”.

Είπε επίσης ότι “ σύντομα θα εμφανίσουμε και ένα δεύτερο κύκλο ακινήτων οι τιμές των οποίων θα είναι πιο συμβατές με την εποχή σε σχέση με την απαίτηση για επένδυση κάτι το οποίο νομίζω θα μας δημιουργήσει μια κινητικότητα”.  

Κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Συνεργατισμός παραμένει “ακέφαλος” καθώς καθυστερεί η έγκριση του διορισμού του νέου Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζα Νικόλα Χατζηγιάννη από την Κεντρική Τράπεζα, ο κ.  Σταυρινίδης είπε ότι όντως υπάρχει μια καθυστέρηση η οποία όμως είναι λογική με βάση και τις διαδικασίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου”.

“Μας προβληματίζει (το γεγονός), δεν μας ανησυχεί”, είπε απορρίπτοντας τα περί “ακέφαλου Συνεργατισμού”. Ο κ.  Σταυρινίδης απέδωσε τη καθυστέρηση που παρατηρείται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top