ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Άστοχες οι δηλώσεις Σ. Χάσικου για τον Γενικό Ελεγκτή

Περδίκης: Άστοχες οι δηλώσεις Σ. Χάσικου για τον Γενικό Ελεγκτή

Άστοχες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε σχέση με την υπόθεση του συμβολαίου για το εργοστάσιο απορριμάτων στην Κόσιη. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξη του Κινήματος στον Γενικό Ελεγκτή ώστε να συνεχίσει τον έλεγχο και την κριτική.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε αρχικά ότι οι Οικολόγοι ζήτησαν και χαιρέτισαν την επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου από τον Υπουργό Εσωτερικών, λέγοντας πως το αποτέλεσμα σε κάποιο βαθμό κρίνεται ως ικανοποιητικό.

“Υπάρχουν όμως οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή οι οποίες δεν μπορούν να μην ληφθούν υπόψη και ιδίως αυτή του η αναφορά σε σχέση με την επέκταση της διάρκειας του συμβολαίου που δημιουργεί πιθανότητες τελικά οι συμφωνία να είναι εις βάρος του δημοσίου και των ιδίων των κατοίκων των περιοχών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου”, είπε.

Ο κ. Περδίκης είπε πως είναι ορθή η εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή να αποταθούν στο αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο για να ελεχθεί η νομιμότητα αυτής της σύμβασης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε άστοχα τα όσα δήλωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος για το ρόλο του Γενικού Ελεγκτή. “Αλίμονο αν θα πρέπει να κατηγορείται και να εγκαλείται ο Γενικός Ελεγκτής επειδή κάνει τη δουλειά του. Η δουλειά του είναι ο έλεγχος, αν οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν πάθει το σύνδρομο της καταδίωξης, να πάνε σε ψυχολόγους και σε ψυχιάτρους”, είπε.

Ο κ. Περδίκης είπε πως δεν είναι δυνατόν, ο Υπουργός να καλύπτει την ευθυνοφοβία και την έλλειψη ευθύνης από μέρους των δημοσίων λειτουργών και αντίθετα θα πρέπει να ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή περισσότερο έλεγχο, παρέμβαση και κριτική. “Σε αυτή τη σύγκρουση είναι ευθύνη των Οικολόγων να στηρίξουν τον Γενικό Ελεγκτή για κριτική, για έλεγχο και για περιορισμό της αυθαιρεσίας στη δημόσια υπηρεσία”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top