ΔΙΕΘΝΗ

Bατικανό: Τα 87 «έκλεισε» ο πάπας Φραγκίσκος – Γιόρτασε τα γενέθλιά του με παιδάκια

Bατικανό: Τα 87 «έκλεισε» ο πάπας Φραγκίσκος – Γιόρτασε τα γενέθλιά του με παιδάκια

Ο πάπας Φραγκίσκος γιορτάζει σήμερα τα 87α γενέθλιά του με μια συνάντηση, στην οποία ο ποντίφικας συμμετείχε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Ο Αργεντινός πάπας συνάντησε σήμερα πάνω από 450 παιδιά και τις οικογένειές τους, στις οποίες η ειδική εθελοντική υπηρεσία του Βατικανού προσφέρει δωρεάν υγειονομική φροντίδα.

Μαζί τους παρακολούθησε ένα σύντομο θέαμα με καλλιτέχνες του τσίρκου και δοκίμασε γλυκά και τούρτα γενεθλίων.

«Κρατήστε αυτά τα χαμόγελα στα πρόσωπά σας», είπε ο πάπας στα παιδιά

Σε σύντομες δηλώσεις του, όπως αναφέρει το Vatican News, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις ευχές τους για τα γενέθλιά του και προέτρεψε επίσης όλους να προετοιμαστούν για να υποδεχτούν τον Ιησού.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων», είπε. «Είναι η γιορτή κατά την οποία σκεφτόμαστε και θυμόμαστε πότε ο Ιησούς ήρθε ανάμεσά μας. Ήρθε για να είναι μαζί μας».

Ο Πάπας κάλεσε τα παιδιά και τις οικογένειες που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα Παύλος ΣΤ’ του Βατικανού να κλείσουν τα μάτια τους και να σκεφτούν ποια ιδιαίτερη χάρη θα ήθελαν να ζητήσουν από τον Ιησού αυτά τα Χριστούγεννα.

Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με τις χριστουγεννιάτικες ευχές του.

«Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας», είπε. «Κρατήστε αυτά τα χαμόγελα στα πρόσωπά σας και ο Κύριος να σας χαρίσει όλα όσα επιθυμείτε. Σας ευχαριστώ!».

Δείτε εικόνες

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top