ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - Ξεκινά το τριήμερο με τροπολογίες

Ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - Ξεκινά το τριήμερο με τροπολογίες

Την απαραίτητη πλειοψηφία για την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2024 η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, φαίνεται να εξασφαλίζει η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις ψήφους του ΔΗΣΥ και των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ ενώ αναμενόταν η απόφαση από τους Οικολόγους και το ΕΛΑΜ.

Το ΑΚΕΛ καταψηφίζει - Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει στον δρόμο Αναστασιάδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο προϋπολογισμός δεν απαντά ούτε στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία, ούτε και στις δομικές στρεβλώσεις του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Αναφέρεται επίσης ότι ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη που, όπως και η ίδια δηλώνει, συνεχίζει στον δρόμο της κυβέρνησης Αναστασιάδη αφού συνεχίζει να αρνείται να επιστρέψει στην κοινωνία έστω μέρος από τα κρατικά έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βγαίνουν από τις τσέπες του κόσμου λόγω του πληθωρισμού και επιδεινώνει την απαξίωση της εργασίας και της αγοραστικής δύναμης των μισθών, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ του κόσμου της εργασίας και του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών.

105 τροπολογίες ενώπιον της ολομέλειας

Ενώπιον της ολομέλειας της βουλής, αναμένεται να κατατεθούν 105 τροπολογίες προς ψήφιση, με βασικό σκοπό τη σταύρωση κονδυλίων και την ενημέρωση του σώματος εκ των προτέρων, εξσφαλίζοντας έγκριση για την αποδέσμευση κονδυλίων.

Έξω από τη βουλή η συντεχνία "Ισότητα"

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τους χαμηλόμισθους του δημοσίου καλεί η συντεχνία «Ισότητα» έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σήμερα, στις 15:30, πριν από την έναρξη της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια του σώματος.

«Στόχος μας είναι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τον αποκλεισμό των χαμηλόμισθων συναδέλφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Κλ. Α1 από τη ρύθμιση για επιταχυνόμενη ανέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση της συντεχνίας και καλεί όλα τα κόμματα να ασκήσουν έντονες πιέσεις προς διόρθωση της αδικίας.

Εβδομάδα αποφάσεων και για τον κατώτατο μισθό

Περίπου 25 χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αναμένουν στο ακουστικό την απόφαση της κυβέρνησης για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για αύξηση του εθνικού κατώτατου μισθού, ωστόσο σημειώνονται αποκλίσεις ως προς το ύψος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top