ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιματιστικά σε σχολεία: Σε πόσα θα τοποθετηθούν και πότε - Προχωράει ο τριετές σχεδιασμός

Κλιματιστικά σε σχολεία: Σε πόσα θα τοποθετηθούν και πότε - Προχωράει ο τριετές σχεδιασμός

Μέσω διαφανών διαδικασιών οι Σχολικές Εφορείες προχώρησαν ήδη σε προσφορές για την αγορά και εγκατάσταση κλιματιστικών σε σχολεία.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την προκήρυξη, κατακύρωση και εκτέλεση της προσφοράς. «Στο πλαίσιο της Α’ φάσης του έργου, θα προχωρήσει η εγκατάσταση 1000 περίπου κλιματιστικών σε 50 σχολεία παγκύπρια εντός του πρώτου τριμήνου του 2024», σημείωσε ο κ. Έλληνας.

«Τα σχολεία έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα, βάσει κριτηρίων, των οποίων η γεωγραφική τους θέση και η ενεργειακή κλάση το επέτρεπε. Έχουν ανακοινωθεί συνολικά 5 διαγωνισμοί για τις προσφορές για τις πέντε επαρχίες», τόνισε ο Ντίνος Έλληνας.

Ερωτηθείς πότε θα προχωρήσουν σε προσφορές για τα υπόλοιπα σχολεία, ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών απάντησε πως είναι θέμα πολιτικής και να υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι στον προϋπολογισμό του υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσουν στις επόμενες φάσεις. Υπενθυμίζεται πως, η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ήταν να μπουν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία και το πλάνο της Υπουργού Παιδείας είναι να υλοποιηθεί η δέσμευση σε βάθος τριών ετών.

Πηγές από το υπουργείο ανέφεραν στο ThemaOnline πως προχωράει ο σχεδιασμός αλλά σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν με τη νέα χρονιά όταν προχωρήσει η Α’ φάση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top