ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γενικός Εισαγγελέας: Ζητά προστασία για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης από την Αστυνομία

Γενικός Εισαγγελέας: Ζητά προστασία για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης από την Αστυνομία

Το ενδεχόμενο επέκτασης των επιθέσεων κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης και εκτός Πάφου, «απασχολεί πολύ σοβαρά» τη Νομική Υπηρεσία, η οποία έχει ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να επαναξιολογήσει τους κινδύνους και τις απειλές που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί και να λάβει εκείνα τα μέτρα που ως η μόνη αρμόδια αρχή θα πρέπει να λάβει για να προστατεύσει τόσο τις κτηριακές εγκαταστάσεις της όσο και τα άτομα που ευσυνείδητα κάνουν τη δουλειά τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Η Αστυνομία είναι η μόνη αρμόδια αρχή που πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας των κτηριακών εγκαταστάσεων και των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, είπε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Νομική Υπηρεσία από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς.

«Οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων κλονίστηκαν για μας και την Υπηρεσία μας από την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος της Νομικής Υπηρεσίας, που είναι δημόσια κατήγορος στην Πάφο, τη βομβιστική ενέργεια και τον τραυματισμό της», ανέφερε ο κ. Σαββίδης. «Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμή μας την ενέργεια αυτήν», τόνισε, κάνοντας λόγο για μια επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης, του Συντάγματος και της νομιμότητας από παράνομους νυχτοβάτες.

«Ένα είναι το μήνυμα: τέτοιες ενέργειες δεν θα μας κλονίσουν. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι αυτός δεν είναι τρόπος αντίδρασης έναντι ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους», υπέδειξε ο κ. Σαββίδης. «Η συνάδελφος, όπως και οι συνάδελφοι που χειρίζονται ποινικές υποθέσεις στη Νομική Υπηρεσία, κάνουν απλώς τη δουλειά τους, είναι λειτουργοί της Δικαιοσύνης και ως τέτοιοι λειτουργούν πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ορθής αντιμετώπισης των υποθέσεων που χειρίζονται», σημείωσε.

Εν συνεχεία, ο Γενικός Εισαγγελέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα όργανα του κράτους που είναι εντεταλμένα για τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να οδηγηθούν οι «άνανδροι δράστες» στη Δικαιοσύνη. Αφότου εξέφρασε τη συμπάθειά του και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στη λειτουργό που δέχθηκε την επίθεση, ο Γιώργος Σαββίδης επανέλαβε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες φέρονται να κινδυνεύουν δύο λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει και με τη λειτουργό στην Πάφο. «Στείλαμε αμέσως την εισαγγελέα που είναι υπεύθυνη για τους δημοσίους κατηγόρους στην Πάφο, η οποία είχε μια επιτόπια και ενδελεχή συζήτηση και εξέταση των όσων τραγικών έγιναν εκεί», συνέχισε.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων που έγιναν, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, «η Αστυνομία ως το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο, αξιολογώντας τους κινδύνους που έχουν εκφραστεί σε διαφόρους συναδέλφους σε διάφορες περιπτώσεις, έχει λάβει κάποια μέτρα», για τα οποία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε ακόμη ότι οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας «χειρίζονται πάρα πολύ σοβαρές υποθέσεις και εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, υποθέσεις ναρκωτικών, και πολύ σοβαρές υποθέσεις όλων των μορφών και κατά καιρούς εκφράζονται απειλές». Φαίνεται, πρόσθεσε, «ότι έχουμε περάσει το στάδιο όπου οι απειλές έχουν μετατραπεί σε πρακτική εκδήλωση της ενέργειας αυτής, η οποία, υπό τας περιστάσεις που έγινε, πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε πολύ σοβαρότερα αποτελέσματα και συνέπειες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επέκτασης των επιθέσεων κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης και εκτός Πάφου, ο κ. Σαββίδης επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα το οποίο «απασχολεί πολύ σοβαρά» τη Νομική Υπηρεσία, αλλά, όπως εξήγησε, «εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας». Υπάρχει η Επιτροπή Αξιολόγησης των Κινδύνων της Αστυνομίας, πρόσθεσε.

«Εκείνο που έχουμε ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας είναι να επαναξιολογήσει τους κινδύνους και τις απειλές που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί και να λάβει εκείνα τα μέτρα που ως η μόνη αρμόδια αρχή θα πρέπει να λάβει για να προστατεύσει τόσο τις κτηριακές εγκαταστάσεις της Νομικής Υπηρεσίας όσο και τα άτομα που ευσυνείδητα κάνουν τη δουλειά τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε ο Γενικός Εισαγγελέας. «Τους ευχαριστώ και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top