ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Άντρας στην Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι Ελληνοκύπριος αγνοούμενος!

Απίστευτο: Άντρας στην Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι Ελληνοκύπριος αγνοούμενος!

Σάλος ξέσπασε από το πρωί μετά από πληροφορία που λήφθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και κάνει το γύρο του διαδικτύου, αφού γίνεται λόγος για ένα άντρα που διαμένει στην Τουρκία και έχει σοβαρές ενδείξεις ότι ίσως είναι Ελληνοκύπριος αγνοούμενος που οδηγήθηκε από μικρή ηλικία στην Τουρκία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας (μετά από δημοσίευμα στο Sigmalive) χειρίζεται την υπόθεση με πάσα σοβαρότητα τη στιγμή που βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον εν λόγω άντρα, με τον οποίο διαπραγματεύονται είτε την κάθοδο του στην Κύπρο ή και στην Ελλάδα για να προχωρήσουν σε λήψη DNA ώστε να διακριβωθεί αν όντως υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτά που πιστεύει.

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με το Υπουργείο Εξωτερικών για την διερεύνηση του ισχυρισμού, μας αναφέρθηκε ότι προς το παρόν δεν θα γίνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση και όταν υπάρξουν εξελίξεις θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, όπως μας έχουν εξηγήσει δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι υπήκοοι εξέφρασαν τις υποψίες τους ότι ίσως να είναι αγνοούμενοι από το 1974, χωρίς μέχρι σήμερα να ευσταθούν οι ισχυρισμοί τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top