ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κίτρινο συναγερμό η Κύπρος - Tο θερμόμετρο θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου!

Σε κίτρινο συναγερμό η Κύπρος - Tο θερμόμετρο θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου!

Ευχάριστα σήμερα τα νέα από την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η σκόνη σιγά – σιγά φεύγει και από την Κυριακή επιτέλους θα αναπνεύσουμε, ενώ βρισκόμαστε και μια ανάσα πριν το θερμόμετρο κατέβει αισθητά.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα σκόνης, για το οποίο τις τελευταίες μέρες γίνεται ιδιαίτερος λόγος, δεν θα υπάρξει, ενώ από τη Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Α` Μετεωρολογικός Λειτουργός, Παναγιώτης Μιχαήλ, δήλωσε πως υπάρχει ακόμα αρκετή σκόνη στην περιοχή, με το φαινόμενο να είναι πιο έντονο σήμερα στην περιοχή της Λεμεσού.

Όπως είπε ο κ. Μιχαήλ η Λεμεσός  καταγράφει σήμερα γύρω στα 350 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στην περιοχή Λευκωσίας έχουμε γύρω στα 200 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην περιοχή Λάρνακας είναι κάπως καλύτερη, ωστόσο, σημείωσε πως η σκόνη που υπάρχει ανατολικά μπορεί να ξανάρθει ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε άνεμο.

Είπε ακόμα ότι από το απόγευμα αναμένεται να γυρίσουν οι άνεμοι από δυτικές βορειοδυτικές κατευθύνσεις και έτσι να σπρώξουν τη σκόνη προς τα ανατολικά, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες τις επόμενες μέρες θα είναι καλύτερες και σταδιακά η ποσότητα θα μειώνεται.

Για την περιοχή Αμμοχώστου, ανέφερε πως είναι η πρώτη περιοχή που επηρεάστηκε από το φαινόμενο και είναι η τελευταία που θα καθαρίσει, γιατί η πηγή της σκόνης είναι ανατολικά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα αργά το απόγευμα και σε εκείνες τις περιοχές να υπάρξει μια πιο καλή κατάσταση.

Ερωτηθείς για το νέο κύμα σκόνης, για το οποίο το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος, ο κ. Μιχαήλ είπε: “Νέο κύμα σκόνης δεν θα υπάρξει. Δεν ξέρω από που βγήκε αυτό. Δεν υπάρχουν μετεωρολογικές συνθήκες που να μας φέρνουν σκόνη της ίδιας έντασης. Θα υπάρξει μια θόλωση του ουρανού στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας χωρίς καμιά επίδραση στην επιφάνεια. Είναι συνηθισμένο για την εποχή να σηκώνει κάποια σκόνη στην περιοχή, αλλά όχι δεν θα μας επηρεάσει. Είναι σαν να έχουμε μια πλημμύρα και έχουμε 200 χιλιοστά βροχή και μετά περιμένουμε ένα χιλιοστό βροχής. Νομίζω είναι ασήμαντο και δημιουργούμε πανικό στον κόσμο”.

Είπε ακόμα πως η σκόνη αυτή δεν θα φανεί, γιατί η υφιστάμενη σκόνη που μας επηρεάζει από ανατολικά ακόμα είναι σε ένταση και είναι πάνω από τα όρια.

Πρόσθεσε πως “η σκόνη αυτή θα υπάρχει και αύριο παρόλο που θα φυσήξουν άνεμοι, αλλά από την Κυριακή και μετά αλλάζει η αέρια μάζα και θα μετακινηθεί επιτέλους”.

Στο μεταξύ, σήμερα και αύριο η Κύπρος παραμένει σε κίτρινο συναγερμόπ.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το θερμόμετρο σήμερα θα αγγίξει τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο θα φτάσει τους 39 – 40.

Σημείωσε ότι από την Κυριακή θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να καταγράφει 35 – 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τη Δευτέρα και Τρίτη θα συνεχιστεί η πτώση της θερμοκρασίας για να φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος, είπε ότι από την Τρίτη και μετά περιμένουμε κάποιες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top