ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κενάν Αγιάζ: Πράκτορες αφαίρεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή δικηγόρου στο αεροδρόμιο - Καταγγελία στον ομοσπονδιακό Εισαγγελέα

Κενάν Αγιάζ: Πράκτορες αφαίρεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή δικηγόρου στο αεροδρόμιο - Καταγγελία στον ομοσπονδιακό Εισαγγελέα

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Παρατηρητήριο για τη δίκη του Κενάν Αγιαζ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πράκτορες αφαίρεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός από τους δικηγόρους.

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί άμεσα και γι’ αυτό ενημερώθηκε και ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Τον Μάρτιο του 2023, μετά από εντολή του τουρκικού κράτους οι γερμανικές αρχές επιδίωξαν και πέτυχαν την έκδοση του Κούρδου αγωνιστή από τις κυπριακές αρχές.Σαν απάντηση, οι δικηγόροι του Κενάν Αγιάζ (σ.σ. επίσημο επίθετο Αγιάς), μαζί με ανθρώπους του κινήματος αλληλεγγύης, συγκροτήσαν το παρατηρητήριο για την δίκη του Κενάν Αγιάς και την ιστοσελίδα KenanWatch.org προκειμένου να σπάσουν οι μεθοδεύσεις φίμωσης που αποσκοπούσαν να βάλουν το γεγονός κάτω από το χαλί.

Το παρατηρητήριο ουσιαστικά προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι, είτε καταδικασμένος είτε αθωωμένος, ο Κενάν Αγιάζ θα επιστρέψει στην Κύπρο, όπως προβλέπουν ρητά οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί από το γερμανικό κράτος ώστε να μην τον παραδώσουν βορά στο τούρκικο καθεστώς. Για τον σκοπό τούτο, η πρωτοβουλία επισκέπτεται ο Αμβούργο για να παρατηρεί την δίκη και να παρεμβαίνει, μέσω των δικηγόρων, αλλά και μέσω πολιτικής δράσης.

Στις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, η αποστολή του παρατηρητηρίου αναχώρησε από την Κύπρο συγκροτούμενη από δικηγόρους και μέλη του παρατηρητηρίου για το Αμβούργο όπου διεξάγεται η δίκη του Κενάν Αγιάζ εδώ και μήνες όπου συμμετείχε και παρακολούθησε δύο ιστορικές δικαστικές διαδικασίες στις οποίες αναλύθηκε η ιστορία, η φιλοσοφία, η οργανωτική δομή και η στρατιωτική δράση του κουρδικού κινήματος ελευθερίας.

Στις 22 Δεκεμβρίου η αποστολή αναχώρησε από το Αμβούργο για να επιστρέψει στην Κύπρο. Ένας εκ των δικηγόρων της αποστολής ενώ βρισκόταν στο Βερολίνο για την επιστροφή, πράκτορες επέδραμαν και αφαίρεσαν τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή στον οποίο περιέχονταν ευαίσθητες πληροφορίες για την δίκη και την υπεράσπιση του Κεναν Αγιάζ. Ο συγκεκριμένος Η/Υ χρησιμοποιούνταν σε όλες τις δίκες πάνω στην έδρα των δικηγόρων, ενώ
ήταν και ο Η/Υ που η ομάδα του παρατηρητηρίου αναρτούσε τις ενημερώσεις για την δίκη του Κενάν Αγιάς στην ιστοσελίδα KenanWatch.org. Η δικηγόρος του Κενάν στη Γερμανία προχώρησε σε άμεση καταγγελία ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διερευνήσει το θέμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία εκ μέρους μας ότι ήταν μια σοβαρή επίθεση των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού ή του γερμανικού κράτους, ή και των δύο σε συνεργασία, μια επιχείρηση στα πλαίσια του ειδικού πολέμου κατά των επαναστατικών κινημάτων και ειδικά του κουρδικού. Εξ αρχής ο Κενάν Αγιάς και το κίνημα του φωνάζουν ότι το γερμανικό και τουρκικό κράτος βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία και ότι το κυπριακό κράτος έχει ενταχθεί σε τούτη την λυκοσυμμαχία ενάντια στους αγωνιζόμενους. Μετά από την πρακτόρικη επίθεση, πλέον δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Η δίωξη και οι μέθοδοι καταστολής εναντίον του κινήματος, είναι κομμάτι της διεθνούς συνωμοσίας που ξεκίνησε με τον Οτσαλάν και συνεχίζεται αδιάλειπτα
μέχρι σήμερα. Άλλωστε οι νατοϊκές δυνάμεις έχουν φρέσκιες ακόμα τiς εμπειρίες από τις επιχειρήσεις Gladio.

Σαν παρατηρητήριο για την δίκη του Κενάν Αγιάς δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε απτόητοι την δραστηριότητα μας, δυναμώνοντας τη συμπαράσταση μας και κλιμακώνοντας την παρουσία μας στο Αμβούργο και τις δημόσιες δράσεις μας.

Παρατηρητήριο για την δίκη του Κενάν Αγιάς
26/12/2023
Λευκωσία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top