LIKE ONLINE

Πώς να αντιμετωπίζετε τα ανώτερα στελέχη της εργασίας σας με αυτοπεποίθηση

Πώς να αντιμετωπίζετε τα ανώτερα στελέχη της εργασίας σας με αυτοπεποίθηση

Προσλαμβάνεστε σε μία εργασία. Όλα πάνε καλά. Μέχρι τη στιγμή που πρέπει να συνομιλήσετε με ένα προϊστάμενο. Το άγχος σάς κατακλύζει και το λεγόμενο «σύνδρομο του απατεώνα» παίρνει τα ηνία των σκέψεών σας.

Μην το αφήνετε να σας επηρεάζει γιατί ο τρόπος που επικοινωνείτε σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις μπορεί να επηρεάσει άμεσα την καριέρα σας. Αυτή η επικοινωνία πολλές φορές συνιστά το κλειδί πρόσβασης σε ένα ρόλο με περισσότερες αρμοδιότητες ή ακόμα και μία προαγωγή.

Το να συνομιλείτε με ανώτερα στελέχη της εργασίας σας δεν είναι μια δεξιότητα την οποία μπορείτε να αναπτύξετε από την μία στιγμή στην άλλη. Παρά ταύτα, είναι κάτι που μπορείτε να καλλιεργήσετε και όπως όλες οι κοινωνικές συμπεριφορές, είναι πολύ πιο εύκολο να την προσεγγίσετε από τα πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνετε σε σχέση με αυτά που πρέπει να κάνετε.

Το σημαντικότερο είναι να μην «συρρικνώνετε» τον εαυτό σας, για αυτό αποφύγετε συμπεριφορές που υποδηλώνουν ότι ντρέπεστε.

Τρία χαρακτηριστικά παραδείγατα είναι

1. Μιλάτε γρήγορα και διεκπεραιωτικά: Όταν συνομιλεί ένας άνθρωπος γρήγορα μεταδίδει το μήνυμα ότι δεν θεωρεί αυτό που θέλει να πει άξιο του χρόνου που ζητά να του αφιερωθεί. Και εάν δεν το πιστεύει το ίδιο το άτομο, δεν υπάρχει περίπτωση να πείσει τον συνομιλητή του για το αντίθετο.

2. Απολογείστε συνεχώς: Όταν το ενενήντα τοις εκατό των προτάσεων ξεκινούν σας με «Συγνώμη..» , δίνεται η εντύπωση στους συνομιλητές σας ότι σας κάνουν χάρη που συζητούν μαζί σας και μειώνει την αξία της απολογίας για κάποιο πολύ πιο ουσιώδες ζήτημα της εργασίας.

3. Κυκλοφορείτε στον χώρο εργασίας σαν υπηρέτες αντί εργαζόμενοι: Αυτή η συμπεριφορά πήγαζει από την αίσθηση ότι κάποιος δεν ανήκει στο χώρο εργασίας του, λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας. Αυτή η αίσθηση είναι ένα ψυχολογικό τρικ, αποτέλεσμα άγχους και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top