ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου: Πώς ήταν η φετινή τουριστική χρονιά - «Πολλοί που έφθασαν στην Κύπρο κατέληξαν στα κατεχόμενα»

Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου: Πώς ήταν η φετινή τουριστική χρονιά - «Πολλοί που έφθασαν στην Κύπρο κατέληξαν στα κατεχόμενα»

«Γενικά καλή» χαρακτήρισε την φετινή τουριστική χρονιά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «η χρονιά κύλησε βάσει των προβλέψεών μας ότι θα είμασταν πολύ κοντά στο 2019 όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών στην επαρχία Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα σε θέματα εσόδων είμαστε πιο πάνω από το 2019, αλλά την ίδια ώρα είναι μειωμένη η κερδοφορία των ξενοδοχειακών μονάδων λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας τους», επεσήμανε

Πρόσθεσε ότι «η χρονιά κύλησε αρκετά καλά παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας επηρεάστηκε από την ροή αφίξεων μεγάλου αριθμού τουριστών, που έφτασαν στην Κύπρο μέσω αεροδρομίου Λάρνακας και κατέληξαν στις κατεχόμενες περιοχές».

Αρκετά ξενοδοχεία, συνέχισε, «είχαν καλή πληρότητα και τον Νοέμβριο, ωστόσο λόγω του πολέμου στη Γάζα, μειώθηκε το ενδιαφέρον για τουρισμό στην περιοχή μας, τόσο από τουριστικούς πράκτορες και εταιρείες, όσο και από μεμονωμένους πελάτες. Το φαινόμενο αυτό είναι μεν παγκύπριο αλλά φαίνεται πως η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου επηρεάστηκε περισσότερο», είπε.

Αναφερόμενος στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «υπήρχε κάποια τουριστική κίνηση στην επαρχία μας αλλά και αυτή είναι σε χαμηλά επίπεδα, αφού οι πληρότητες των ξενοδοχείων κυμαίνονται στο 50 – 60%».

Ερωτηθείς για την τουριστική περίοδο του επόμενου χρόνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου είπε πως «δυστυχώς η εικόνα δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου, που αναμένουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Εκείνο ακριβώς το διάστημα αναμένεται να ανοίξουν και οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής», σημείωσε.

Οσον αφορά τις κρατήσεις από τη βρετανική αγορά, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «τα μηνύματα και οι αριθμοί που λάβαμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για το 2024 ήταν καλά, δηλαδή υπήρχαν κρατήσεις από τις αγορές που κλείνουν πιο γρήγορα τουριστικά πακέτα. Ωστόσο, τόσο η βρετανική όσο και άλλες αγορές έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο στη Γάζα και βλέπουμε ότι αυτή τη περίοδο οι κρατήσεις είναι κάπως μειωμένες», επεσήμανε, και σημείωσε ότι «αναμένουμε πως τους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους θα επανέλθουν, αφού είναι και η κύρια περίοδος των κρατήσεων». 

Ερωτηθείς για το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, απάντησε πως «στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που ήταν εντελώς εξαρτώμενες από τη ρωσική αγορά και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top