ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Καταγράφεται αριθμός απουσιών εκπαιδευτικών

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Καταγράφεται αριθμός απουσιών εκπαιδευτικών

Αριθμός απουσιών εκπαιδευτικών καταγράφεται σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Η κ. Βασιλείου αναφερόμενη στο πρώτο κουδούνι του 2024 σήμερα για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε «σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά, χωρίς προβλήματα και δυσκολίες».

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό λοιμώξεων και την επανέναρξη των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, η κ. Βασιλείου είπε ότι έχουν δοθεί κάποιες συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας με στόχο τη διαχείριση, αλλά και την πρόληψη των περιστατικών αυτών.

«Σίγουρα και τα σχολεία, ως μέρος της κοινωνίας, επηρεάζονται από τις λοιμώξεις αυτές, ελπίζουμε όμως η κατάσταση αυτή να μην διαρκέσει για πολύ, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. Όπως έχω αναφέρει, στα σχολεία ως μέρος της κοινωνίας και στη βάση των αυξημένων περιστατικών λοιμώξεων, καταγράφεται αριθμός απουσιών εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία. Ζητούμενο να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές», σημείωσε.

Όπως είπε, βελτίωση του εργασιακού πλαισίου των αντικαταστατών και δημιουργία δεξαμενής αντικαταστατών «είναι δύο ζητήματα που ως ΠΟΕΔ θεωρούμε ότι άμεσα θα πρέπει να συζητηθούν με το ΥΠΑΝ έτσι ώστε επιτέλους να βρεθούν λύσεις και να μην αντιμετωπίζουμε καθεχρονικά καταστάσεις αφενός αυξημένων αναγκών σε αντικαταστάσεις και αφετέρου έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές».

«Υπενθυμίζουμε παράλληλα, δύο άμεσες λύσεις που μπορεί να δοθούν και να συμβάλουν στη διαχείριση του προβλήματος, όπως η κάλυψη και των αντικαταστάσεων μικρής διάρκειας από την πρώτη κιόλας μέρα αλλά και η παροχή αντικαταστάσεων με πλήρες ωράριο 29 διδακτικών περιόδων, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα οι ανάγκες σε προσωπικό», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top